2022. november 29. kedd

Videó! Letöltendő börtönbüntetést kértek Berki Krisztiánra, mert büntetőfékezett egy utasokkal teli busz előtt

- Advertisement -

Több olyan celeb is van Magyarországon, melyek jócskán megosztják a közvéleményt. Ennek az élharcosa nálunk egyértelműen Berki Krisztián. Korábban sportvezető, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. volt vezérigazgatója és híres médiaszemélyiség. Évről évre összerúgja valakivel a port. Egy műsorban Friderikusz Sándorral fakadtak ki egymásra, majd a Puzsér-Berki tárgyalástól égett a média.

Úgy látszik, hogy megint sikerült felborzolnia a kedélyeket. A Blikk információi szerint szabálytalan és indokolatlan fékezéssel kényszerített vészfékezésre egy utasokkal teli autóbuszt. A Fővárosi Főügyészség nem nevezte meg pontosan, hogy az illető Berki Krisztián lenne, de egyes jelek erre utalnak.

A Fővárosi Főügyészég ezt írta:

- -

„A vád szerint a vádlott 2018. március 17-én Budapest III. kerületben, a Pünkösdfürdő utcában autózott. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le- és felszálló utas hiányában nem állt ott meg. A vádlott a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia. Mind a vádlott, mind a busz vezetője dudáltak egymásra. A vádlott ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt”.

Magyarán büntetőfékezett…

Az autóbusz vezetője nem tudta elkerülni az ütközést. Az utasok közül többen is kiestek a székből, nekivágódtak a kapaszkodó rudaknak. Komolyabb személyi sérülés nem történt.

A buszban 2,5 millió forint, a személyautóban 14 milliós kár keletkezett.

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, valamint jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatti vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, a közügyektől-, valamint a járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Állítólag halmazati büntetésként több mint 7 év is kiszabható ilyen esetben.

A büntetőfékezést a törvény tiltja!

234. § (1) Aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével közúton vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton más vagy mások életét vagy testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben és ne felejtsétek el megosztani a cikket!

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek