2022. november 29. kedd

Védettek, mégis fertőzhetnek azok, akik már megkapták a koronavírus elleni oltást

- Advertisement -

A koronavírus-járvány már több, mint egy éve nehezíti meg életünket és bár a vakcina kifejlesztése megtörtént, az oltások megkezdődtek, az alagút végét azonban még mindig nem látjuk. A világ különböző országaiban oltanak a Pfizer/BioNTech vakcinával, de várjuk a kínaiak és oroszok által kifejlesztett oltóanyagot is.

Az oltási programok mindenhol gőzerővel folynak, az Egyesült Királyságban pedig már sokan megkapták legalább a vakcina első dózisát. Azonban, a beoltottak nem térhetnek vissza a korábban jól megszokott életükhöz, ugyanis felmerült egy komoly probléma.

Nagy-Britanniában már négy millió ember kapta meg a COVID-19 elleni vakcinát, az előzetes tervek szerint pedig február közepéig tizenöt millió állampolgár lesz beoltva a vírus ellen. A hetven éven felüliek, az egészségügyi dolgozók, illetve a tartós és krónikus betegségekkel élők. Tavasszal megkezdődik az ötven éven felüliek oltása, ősszel pedig a felnőtt lakosság nagy része megkapja a vakcinát, így további huszonegy millió ember válik védetté a kórral szemben.

- -

Az egészségügyi minisztérium azonban most megdöbbentő tényeket közölt a beoltottakkal kapcsolatban. A britek tényként közölték, hogy azok a személyek is fertőzhetnek, akik már védelmet élveznek a koronavírussal szemben, ezért arra kérik a lakosságot, hogy továbbra is tartsák be a korlátozásokat.

Vagyis, viseljenek maszkot, tartsák be a 1,5-2 méteres távolságot és a kijárási tilalom rájuk is vonatkozik. Ha pedig tehetik, maradjanak otthon, hiszen bár ők már védettek és nem betegszenek meg, de ugyanúgy megfertőzhetik azokat, akikkel érintkeznek és akik még nem lettek beoltva.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek