2022. december 2. péntek

Vajon mire készül? Bill Gates, a világ egyik leggazdagabb embere, csendben felvásárolja Amerika termőföldjeit

- Advertisement -

Nagyon pörög a médiában a Bill Gates körüli hacacáré. Egyesek az évszázad válóperének tartják azt, amit most leművel a feleségével. Bár egyes információk szerint szeretnék csendben, sárdobálás nélkül elintézni a dolgot. “Dolgot” alatt azt a 130 milliárd dollárnyi vagyont értjük, amiből Melinda Gates szeretne egy jókora szeletet a saját, 50 milliárd dolláros vagyona mellé.

Na, de most nem erről lenne szó. Valami más is történik a háttérben. Az köztudott, hogy az informatika mellett a mezőgazdaság is érdekli Bill-t. Olyannyira, hogy mostanra több mint 200 ezer hektárnyi termőföldet vásárolt meg. Ezzel ő lett az Egyesült Államokban a legnagyobb földesúr. Több mezőgazdasági területe van, mint bárki másnak az USA-ban.

A Gates házaspár (akkor még együtt) 2017-ben szerezte meg a legnagyobb összefüggő termőföldet, a Kanadai Nyugdíjprogram Befektetési Testülethez tartozó mezőgazdasági területek egy csoportját. Ez körülbelül 100 ezer hektárnyi földet jelentett.

- -

Nem csak mezőgazdasági földeket vásárolt!

Arizona legnépesebb városa, Phoenix mellett is megszerzett egy 24 800 hetkárnyi területet, mely egy jelentős autópálya és városfejlesztési csomópontban fekszik. Egyesek szerint egy új metropolisz helyszíne. A tervek 80.000 otthon, 3800 hektárnyi ipari és irodai üzlethelységről, 3.400 hektár szabad területről és 470 hektárnyi, állami iskolák számára fenntartott területről szólnak.

Ezek a földterületek a Cascade Invesment tulajdonában vannak. Ez egy seattle-i cég, melyet Bill Gates hozott létre, hogy kezelni tudja a hatalmas vagyonát, mely mára 132 millárd dollárra rúg.

De valójában mire kellhet nekik ekkora mennyiségű termőföld? Állítólag Bill és Melinda alapítványa, a tudomány és a technológia segítségével igyekszik felszámolni a szegénységet és javítani próbál az emberek egészségén és jólétén. Na meg persze a sikerhez szükséges lehetőségek demokratizálása is cél. Volt szó bizonyos “szuperterményekről”, melyek ellenállnak a klímaváltozásnak, illetve több tejet adó tehenek kifejlesztéséről. Kérdés, hogy egy olyan világban, ahol még az oltást sem adatják be az emberek, mennyire fogadnának el egy ilyen mértékben génkezelt állati vagy növényi terméket. Bill a növényi alapanyagokból gyártott húspótló termékekbe a “Beyond Meat”-be is jelentős összegeket fektetett.

A furcsa az egészben, hogy Bill még az amerikai Forbes-nak sem volt hajlandó válaszolni azon kérdéseire, hogy pontosan mi is a terve a földekkel. Egyesek szerint rendkívül gyanús az egész, ugyanis itt ez a vírus mizéria és az összeesküvés-elmélet hívők szerint amúgy is a vagyonok újraelosztásáról szól az egész. Meglehetősen gyanús, hogy a világ egyik leggazdagabb embere hirtelen hanyatt-homlok földeket vásárol. Mára ő lett az Egyesült Államok legnagyobb földbirtokosa, aki nem akarja elárulni, hogy miért is?!

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek