2022. november 29. kedd

Újra nyitnak az üzletek! – A vállalkozók megelégelték sanyarú sorsukat

- Advertisement -

A koronavírus-járvány miatt világszerte zárva tartanak az üzletek, éttermek és szállodák, aminek következtében rengetegen vesztették el a munkájukat és továbbra sincsenek jó kilátásaink. Felütötte fejét a koronavírus újabb variánsa, azt pedig nem tudhatjuk, hogy a már kifejlesztett vakcina védelmet nyújt-e a mutációkkal szemben is.

Az oltások folyamatosan zajlanak a Pfizer/BioNTech és most már a Moderna vakcináival is, de még rengeteg időbe telik, míg mindenki megkapja azt. Éppen ezért nem meglepő, hogy a vállalkozók fellázadnak, hiszen munka nélkül ők sem tudnak megélni. Az állam pedig nem nyújt elegendő segítséget a túléléshez. Ez nemcsak nálunk okoz problémát, hanem Európa, sőt, a világ minden országában.

Lengyelországban pedig megelégelték a várakozást és a tehetetlenséget, így a vállalkozók fellázadtak és újra megnyitják üzleteiket, boltjaikat. A varsói kormány bejelentést tett, miszerint január végéig fenntartja a korlátozó intézkedéseket. A vállalkozók azonban megelégelték sorsukat és közölték, hogy szigorítások érvényben maradásának ellenére is kinyitnak.

- -

Azt mondták, legkésőbb január 18-án újra dolgozni fognak, így a vendéglők, szállodák, sportpályák és a szépségiparban dolgozók is várják vendégeiket.

A vállalkozók elmondták, hogy már felélték tartalékaikat “felemésztik őket a bérleti díjak, a rezsi, a hiteltörlesztések és lassan az alapvető dolgokat sem tudják megvenni maguknak”.

A vállalkozók nem esélytelenül szállnak szembe a lengyel kormánnyal, ugyanis korábban egy fodrász nyitva tartott a zárlat ellenére is, a bíróság pedig az ő javára döntött. Ennek oka az volt, hogy a lengyel kormány rendeletben hirdette meg a korlátozó intézkedéseket, ez pedig alkotmányellenes.

“A társadalom mellettünk áll” – mondták a lengyel vállalkozók.

Az akciót “Mi kinyitunk!” jelszóval hirdették meg és arról is biztosították vendégeiket, ügyfeleiket, hogy szigorúan betartják az egészségügyi előírásokat, figyelve biztonságukra. Közölték, hogy “mindenkinek joga van a munkához, mindenkinek van családja, szerettei, akiket el kell tartania és akikért felelős”.

Természetesen van olyan, aki nem ért egyet ezzel, de abba nem lehet belekötni, hogy munka és fizetés nélkül nem lehet megélni és létezni.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek