2022. november 29. kedd

Új jövevény érkezett a fővárosi állatkertbe – Kiselefánt született

- Advertisement -

Kiselefánt született a fővárosi állatkertben. Az ellést kamerákkal rögzítették, így az bármikor visszanézhető. A legújabb jövevény április 24-én, szombaton látta meg a napvilágot a Fővárosi Állat-és Növénykertben.

Az elefánt nevét még nem hozták nyilvánosságra, de az előzetes tervek szerint hamarosan láthatják őt az állatkert látogatói. A húsz éves édesanyának, Angelének a kicsi már a harmadik utódja, az állatkert történetében pedig a nyolcadik kiselefánt. Először 1930-ban, majd tizenegy évvel később, 1941-ben is született egy elefántbébi. Aztán még négy érkezett 1956-ban, 1961-ben, 2013-ban és 2017-ben.

A bébi születését kamerák is rögzítették:

- -

A szülés után nem sokkal az újszülött lábra is állt és azonnal táplálkozni kezdett. A bébielefánt súlyát a gondozók nyolcvan kilogrammosra becsülik, ugyanis nem tudják mivel megmérni őt. Az állatkert gyűjtést szervezett egy “elefánt babamérlegre”, amivel nyomon követhetnék a kicsi növekedését és fejlődését, sőt, a felnőtt elefántok súlyát is meg tudnák mérni.

Általában, természetes körülmények között az apaállatok nem vesznek részt utódaik felnevelésében, de az öttonnás Assam kivétel ez alól. Az elefántbika állandó kapcsolatban van a kicsinyekkel, játszik és pancsol velük, így kifejezetten jó apának számít. Ám amíg az elefántbébi kicsi, az apját elkülönítik tőle.

A Fővárosi Állat-és Növénykert a mai napon (csütörtökön) élő adásban is megmutatja a kiselefántot a közönségnek, akivel négy millió beoltott után találkozhatnak majd a látogatók.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek