2022. szeptember 29. csütörtök

Tragédia! Hathetes csecsemő halt meg a rosszul elvégzett keresztelés miatt

- Advertisement -

Már nem ez volt az első eset. Hathetes csecsemő fulladt meg keresztelés közben.

Az ortodox egyházon egyre nagyobb a nyomás Romániában, ugyanis egy hathetes kisbaba halt meg, miután a pópa víz alá nyomta a keresztelésen. A médiában már többször is írtak hasonló esetről és elítélik az ilyen szertartásokat. A szörnyű haláleset Suceava városában történt. A gyermeket újra kellett éleszteni, de az életét már nem lehetett megmenteni.

A boncolás során kiderült, hogy a gyermek tüdejébe víz került és leállt a szíve, miután a pap teljesen belemerítette őt a keresztelővízbe.

- -

A rohammentősök gyorsan a helyszínre értek, akiknek a szülők elmondták, hogy a pap gyermekük egész testét a víz alá nyomta. Az édesanya állítása szerint a baba nem sírt, nem is köhögött és a szertartás ezen pontja után már nem is lélegzett. A pap azonban ennek ellenkezőjét állította, azt mondta, a gyermek még lélegzett a keresztelés után is.

A román ortodox egyház közleményében is ez állt, továbbá azt is megírták, hogy akkor merült fel probléma, amikor a pópa mirhával kente be a kicsit. A babát kórházba szállították, az orvosok pedig megállapították, hogy a csecsemő idegrendszeri károsodást szenvedett és sajnos hétfő reggelre elhunyt. A román ügyészség emberölés gyanújával indított vizsgálatot az ügyben.

Azóta az emberek online petíciót indítottak, amiben eddig 56 ezren kérik arra az ortodox egyházat, hogy változtassa meg a keresztelési szokásokat és a szertartást, mert életveszélyes. Úgy vélik, bőven elegendő lenne, ha a pópa a gyerekek homlokát érintené a vízhez, nem szükséges, hogy a gyermek fejét vagy egész testét a víz alá nyomja. Teodosie érsek, az egyház konzervatív ágának egyik ismert alakja elmondta, semmiképpen nem fognak változtatni a keresztelési eljáráson.

Az ortodox egyház neomarxistáknak nevezte azokat, akik elindították a petíciót, ugyanis szerintük a keresztelés csak akkor lesz érvényes, ha a gyerekeket teljesen a víz alá merítik.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek