2022. november 29. kedd

Tragédia! Elhunyt az AWS frontembere, Siklósi Örs – A zenész 28 éves volt

- Advertisement -

2021. február 5-én, pénteken elhunyt Siklósi Örs, az AWS zenekar frontembere. A zenész halálhírét együttese közölte Facebook-oldalán. Siklósi Örs leukémiával küzdött. Az ország a 2018-as Euróvíziós Dalfesztiválon ismerhette meg a tehetséges zenészt.

“Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk. Júniusban Örsnél leukémiát diagnosztizáltak. Megszakadt szívvel tudatjuk veletek, hogy tegnap, február 5-én társunk, barátunk, testvérünk, Siklósi Örs 29 éves korában hosszú küzdelem után távozott közülünk.

Januárban tervezett kiállni elétek és a nyilvánosság elé, hogy elmesélje a történetét a betegséggel kapcsolatban. Tavasszal készült kiadni első szólólemezét, amit kiegészített zenekaros felállással, nyáron készült volna az AWS legújabb, ötödik nagylemeze és ősztől indultak volna újra a koncertek.

- -

Csodálatos erővel és kitartással vitte végig az egész időszakot, bátorsága és kitartása példaértékű. Elvesztése felfoghatatlan és felbecsülhetetlen veszteség. Határtalan kreativitása, dalszövegeinek mélysége, színpadi jelenlétének elsöprő energiája és karizmája pótolhatatlan űrt hagy maga után, nem csak a mi életünkben, de a magyar könnyűzene és művészet világában is.”

“Örs maga volt a tűz, melegszívű, szerető barát és társ. Rendkívül impulzív és inspiráló személyiség volt. Mindig lehetett rá számítani, sosem hagyott cserben senkit, elképesztően nyitott és szerető szívű ember volt. Ahogy ő szokta mondani másokra, Örs egy csoda volt.

Öleljük a családot, a barátokat és mindenkit, akinek akárcsak a dalain keresztül, de volt szerencséje megismerni Örsöt. Búcsúzunk tőled, barátunk, szerelmünk, testvérünk, fiunk, példaképünk, Örs, Te Csoda!” – írta a zenekar a közösségi oldalon.

Az AWS, modern-metal zenekart 2006 nyarán alapította Brucker Bence, Kökényes Dániel, Siklósi Örs és Veress Áron, akik akkoriban egy középiskolába jártak. A zenekar eredeti neve Ants With Slippers, de ezt ebben a formában soha nem használták. Első albumuk két dal kivétel angol nyelvű volt, majd magyar nyelvre váltottak. A zenekar eddig három nagylemezt adott ki és a külföldi szereplések mellett valamennyi hazai klubban és fesztiválon felléptek már.

2018-ban ők képviselték Magyarországot a lisszaboni Eurovíziós dalfesztiválon Viszlát nyár című slágerükkel. Az együttes a 21. helyen végzett.

Örsnél júniusban diagnosztizálták a leukémiát, de a betegség legyőzte őt. Zenésztársai és rajongói fájó szívvel búcsúznak a tehetséges zenésztől.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek