2022. szeptember 29. csütörtök

Tragédia! – 5 éves húga talált rá nővére testére, akinek halálát egy TikTok kihívás okozta

- Advertisement -

Egy tíz éves fiatal lány saját kezűleg vetett véget életének egy TikTok kihívás miatt. A lány megpróbálta teljesíteni a próbatételt, de közben megfojtotta saját magát.

A koronavírus-járvány kitörése óta a gyerekek nagyrészt csak online oktatásban részesülnek, ám ennek megvannak a hátrányai. Mivel nem találkoznak iskolatársaikkal és barátaikkal, kénytelenek a közösségi médiában tartani a kapcsolatot. A legnépszerűbb közösségi oldalakon lógnak szinte egész nap. A weboldalakon azonban rengeteg káros, egészségre ártalmas tartalom található. Ezeknek egy része pedig súlyos, olykor halálos következményekkel jár.

A TikTok-on “black out challenge” néven indult egy kihívás, amely önfojtásból áll, egészen az ájulás pillanatáig. Az életveszélyes kihíváshoz egy tíz éves palermói kislány, Antonella is csatlakozott. Az olasz lány tudni szerette volna, hogy képes-e teljesíteni a feladatot. A kísérlet azonban tragédiába fulladt, ugyanis Antonella egy övet tekert a nyakára, amitől elvesztette az eszméletét, de ezzel egy időben szívrohamot is kapott. A kislányt kórházba szállították, de életét már nem sikerült megmenteni.

- -

Testére ötéves kishúga talált rá. A lány gyermek szülei elmondták, hogy lányuk életének szerves részét képezte a közösségi média. Az összetört szülők is nyilatkoztak lányuk halálával kapcsolatban. Az édesapa Angelo Sicomero elmondta, hogy fogalma sem volt arról, hogy gyermeke részt vesz egy ilyen életveszélyes kihívásban, ugyanis ők azt hitték, csak táncos videókat nézett a közösségi oldalon.

“Még mindig nem hiszem el, hogy mi történt. Nem hiszem el, hogy szeretett lányom már nincs velünk, mert egyesek szórakoznak az interneten. Most csak annyit tehetek, hogy más gyermekeknek adományozom szerveit, hogy megmentsem valakinek az életét” -mondta a gyászoló apa.

A tíz éves lány halála óriási felháborodást keltett Olaszországban. A palermói ügyészség vizsgálatot indított az ügyben, szeretnék feltárni Antonella halálának körülményeit.

A kislány halála után a TikTok képviselői is bejelentették, hogy a platform összes profilját ellenőrzik majd és remélik, hogy ezáltal a jövőben elkerülhetik majd a hasonló tragédiákat.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek