2022. november 29. kedd

Tíz napra eltűnt a család macskája – Egy hős kutya mentette meg

- Advertisement -

A család macskája már tíz napja eltűnt, amikor fordulat következett be. A tulajdonosok már azt hitték, végleg elvesztették kedvencüket, amikor a szomszéd kutyája színre lépett és megmutatta, hol van a macska.

A kutya-macska ellentét már ősidők óta jelen vannak, nagyon ritka, hogy ez a két állat nyugodtan megfér egymás mellett. Ám számos esetben bizonyítják ennek ellenkezőjét is. Igenis az állatoknak van egy hatodik érzékük, ami számunkra egyszerűen megfoghatatlan. Erre pedig a legjobb bizonyíték egy kutya és egy macska története. A Flea nevű egyéves nőstény macska már tíz napja eltűnt, amikor a szomszéd kutyája megtalálta őt, megmentve ezzel az állat életét.

A cica még április 24-én tűnt el az Egyesült Királyságbeli Loddingtonból. Gazdái Freaya és Keira Hill elmondta, majdnem két hétig keresték kedvencüket. Fotókat ragasztottak ki a macskáról, közzétették azt az interneten is és nap, mint nap rótták az utcákat. Már attól féltek, egy autó elgázolta vagy valaki elrabolta, befogadta Fleát, így sosem láthatják viszont őt. “Szokása, hogy beugrik mások autóiba és sétálni megy más emberekkel. Túlságosan barátságos az idegenekkel” – mesélte Freya.

- -

Ám az eltűnés után tíz nappal a szomszéd kutyája kétségbe esetten ugatott a közeli kútnál. Ekkor Flea gazdái közelebb mentek és látták, hogy kedvencük beleesett a húsz méter mély kútba. Azonnal hívták a helyi tűzoltókat, akik kiszabadították az állatot.

A Northamptonshire-i Tűzoltóság a helyi állatmentő egységgel együtt érkezett a helyszínre, ahol látták, hogy a kútban körülbelül harminc centiméternyi víz van, a macska pedig felmászott egy kisebb kőre, de kijutni már nem tudott. A tűzoltók eltávolították a kút tetején lévő rácsot és létrán másztak le Fleáért. A mentés egy órán át tartott és a macskát biztonságba helyezték, majd egészségesen átadták őt gazdáinak.

A kis kedvenc kissé kihűlt, vizes és éhes volt, de nem sérült meg. Az állatorvos is megvizsgálta, aki azt mondta, Flea jól van, így gazdái fellélegezhettek. A család köszönetet mondott a tűzoltóknak és mindenki másnak, aki segített hazajutni neki.

Freya elmondta, Fleát nem rázták meg a történtek, teljesen olyan, mint az eltűnése előtt. “Megkönnyebbülést érzünk, hogy már otthon van. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki segített. Nagyon hálás vagyok a tűzoltóknak, akik ilyen ragyogó és csodálatos munkát végeztek” – fogalmazott a gazdi.

Emellett Freya szeretné felhívni mindenki figyelmét, akinek udvarán vagy háza közelében kút van, hogyha nem használja azt, akkor tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy megelőzhetők legyenek a tragédiák. Ugyanis, ahogy az állatok, úgy a gyerekek is beleeshetnek, aminek végzetes következményei is lehetnek.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek