2022. november 29. kedd

Teaföldön aludtak a kukoricabortól berúgott elefántok

- Advertisement -

A részeg elefántok fotója futótűzként terjedt a világhálón. A két ormányos képtelen volt talpon maradni, ezért megpihentek a teaföldön.

Vajon, hogy juthattak alkoholhoz az elefántok? A két állat nyugodtan aludt a bokorban, miután túlzásba estek a kukoricaborral.

Az eset még tavaly márciusban történt a kínai Yunnanban, amit egy tizennégy elefánt rohamozott meg. Az ormányosok élelmet kerestek, ám ehelyett egy kukoricabort tartalmazó tartályba botlottak. A helyi média arról írt, hogy az elefántok akár harminc litert is elfogyaszthattak az erjesztett italból.

- -

Az állatok jó okkal érkeztek a falvakba, ugyanis természetes élőhelyeiket az emberek folyamatosan pusztítják. Ez pedig azt jelenti, hogy az erdőirtások és a mezőgazdaság terjeszkedése miatt nem jutnak elegendő élelemhez.

Ugyanakkor Kína igyekszik javítani a fennálló helyzeten azzal, hogy újraépítik az elefántok élőhelyeit és táplálékhoz juttatják őket. A 2.063 hektár területű élőhelyen létrehoznak majd öt mesterséges tavat és 768 hektáron telepítenek olyan növényeket, amelyeket az ormányosok szívesen fogyasztanak. Ilyen a cukornád, a kukorica, a bambusz és a banán.

A részeg elefántok másnap reggelre kijózanodtak és útra keltek:

Kína reméli, hogy fejlesztéseik segítenek majd megoldani az emberek és az éhes elefántok közötti folyamatos konfliktusokat.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek