2022. december 2. péntek

Te tudod, mire való a McDonald’s pohárfedőinek tetején lévő púp? – Íme a válasz

- Advertisement -

A McDonald’s üdítős poharainak teteje műanyagból van, amit egyszerűen rápattintanak a papírpohárra és már biztonságosan vihető is. Nem folyik ki, nem ömlik rá a ruhádra az innivaló, hiszen beledugva a szívószálat már fogyaszthatod is kedvenc üdítődet. Sokan azonban meg sem nézzük a műanyag fedelet, pedig mindent elárul poharad tartalmáról.

Mielőtt a dolgozók neked adnák az innivalódat, a műanyag fedélen benyomnak egy-egy púpot. De miért történik ez?

Egy korábbi mekis dolgozó elárulta a titkot. Nagyon fontos, hogy a fedélen melyik púpot nyomják be a dolgozók, mert ez mutatja, milyen ital van a pohárban. Bár a púpok benyomása ugyanazt a célt szolgálja, a jelzések nem teljesen azonosak.

- -

Ha több különböző italt is rendelsz, akkor a műanyag fedélen található púpok közül néhányat benyomnak. Azt a többség általában tudja, hogy ez akkor fordul elő, ha valamilyen cukormentes üdítőt választunk. De akkor, mire jó a többi púp, főleg, ha egyszerre többet is benyomnak?

Nos, a műanyag fedeleken a púpokhoz, “gombokhoz” különböző feliratok is tartoznak. Koffeinmentes ital esetén a “No Caff”, diétás vagy cukormentes üdítő esetén a “Diet/Light” felirat szerepel, valamint látható egy ‘1″ és egy “2” jelzésű púp a pohárfedőn.

Ám a dolgozóknak sem mindig van ideje odafigyelni arra, hogy melyik gombot nyomják le, tehát, ha diétás kólát rendelünk benyomják az első kezük ügyébe akadó púpot, Zero kóla esetén pedig akár két vagy négy gombot is. Ezzel gyorsítják a kiszolgálást, mert nem kell elolvasniuk, hogy melyik gomb melyik.

Egy másik McDonald’s-os dolgozó elmondta, hogy az ő éttermükben a diétás üdítőt egy púp benyomásával jelzik, míg a zero italok esetében két egymás melletti gombot nyomnak le.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek