2021. augusztus 1. vasárnap

Szívszorító! 37 ember életét mentette meg az autóbalesetben elhunyt egyéves kisfiú

Autóbalesetben hunytak el, 37 életet mentett meg szervdonorként az egyéves kisfiú.

Stephen Schaefer az egész családját elveszítette egy autóbalesetben, melynek helyszíne a Kentucky állambeli Henderson volt. Felesége a 24 éves Braelen Scaefer vezette az autót. A járműben utazott még Weston Schaefer is, a pár egyéves kisfia valamint két corgi kutyusuk is.

Tragikus baleset történt. Összeütköztek egy másik autóval. Az azt vezető 62 éves Vickie Reutter is szintén belehalt az ütközésbe.

- -

Stephen az események után így nyilatkozott: “Nem ébredhetek többé arra, hogy reggel látom a kis Weston gyönyörű, mosolygós arcát. Nem ébreszthetem a feleségemet azzal, hogy: Ébresztő szerelmem, ideje dolgozni menni. “

“Fantasztikus anya volt. Nemcsak a feleségem, hanem a barátom, ivócimborám, bizalmasom. Nem szabad feladnom, muszáj folytatnom tovább. A kis Westonnak azt mondanám, hogy legyen jó kisfiú, de egyébként is mindig az volt. Bárcsak elmondhatnám neki, hogy mennyire szeretem. Örökké vigyázni fognak rám fentről…”

A feleség, Braelen a kórházba szállítás közben halt meg, a kis Weston pedig vasárnap aludt el örökre.

“A rokonok, ismerősök sem tudtak egy szót sem szólni. Erre nincsenek szavak. Elképzelhetetlen a fájdalom, amit érzek. Mindenkinek azt üzenem, hogy nem baj, ha nem mondanak semmit. Belőlem sem jönnek szavak…”

“Az egyik legrosszabb érzés ilyenkor, hogy ösztönösen a feleségedhez fordulnál, ha ilyen tragédia ér. De nem tudsz… Már nincs veled. Aggódsz és őrlődsz. A párod támogatására vágysz, de ő már nincs…”

Weston halálát agykárosodás okozta. Az orvosoknak azonban feltűnt, hogy a kisfiú egyébként nagyon egészséges volt.

“Nincs már velem, de az orvosok azt mondták, hogy a szíve nagyon erős, jó állapotban vana tüdeje, veséi és még a vércsoportja is 0+. Olyan érzés volt, mintha Weston szólt volna hozzám, hogy ez az, amit akarok apa…”

A kisfiú egy hét alatt 37 ember életét mentette meg szervdonorként. Az apa, Stephen elindított egy Weston’s Warriors (Weston harcosai) nevű szervezetet, mely azt tűzte ki céljául, hogy felhívja a figyelmet a szervdonorok szükségességére.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek