2022. szeptember 29. csütörtök

Szívbemarkoló történet: Több, mint 60 évig voltak házasok, majd 15 perc különbséggel hunytak el

- Advertisement -

Nagyon sok romantikus film akkor ér véget, mikor a főszereplők összeházasodnak, vagy gyerekük születik. A Janików család története viszont minden szerelmi történet folytatása lehetne. Ez a szép, romantikus és mély kapcsolat valós történeten alapszik. Történetük igazi bizonyítéka annak, hogy a szerelem egy valóban létező dolog, és nem szabad feladni, ha egy kapcsolat balul sül el.

Cikkünk főszereplői örök szerelmet, hűséget és őszinteséget vallottak egymásnak Isten szent színe előtt, és megfogadták, hogy soha nem hagyják el a másikat, míg a halál el nem választja őket. Ugye, ismerősen csengenek ezek a szavak? A legtöbb házaspár ezeket a szavakat mondja ki a oltárnál, amit abban a pillanatban őszintén is gondolnak, de az élet előrehaladtával sok minden változik.

A kép csak illusztráció

A Janików házaspár viszont valóban be is tartotta ezeket. A pár 1950. február 18-án mondta ki egymásnak a boldogító igent Isten előtt, s alig egy évvel később a polgári szertartásra is sor került.

- -

2015-ben Teresa és Władysław Janików megünnepelte, hogy már 60 éve boldog házasságban élnek. Egy ilyen évforduló bizony óriási dolognak számít, így a Lengyel Köztársasági elnök különleges éremmel jutalmazta meg őket.

Teresa asszony ekkor azt mondta:

“Az évek úgy telnek, mintha valaki kinyitott és bezárt volna egy ajtót.”

Férjével 8 csodálatos gyermeket nemzettek, s neveltek fel, ezen kívül 12 unokával illetve 14 dédunokával büszkélkedhetnek. Ahogy a mesékben, úgy az ő esetükben is igaz volt a holtomiglan-holtodiglan kifejezés. A pár 60 év együttlét után ugyanazon a napon hunyt el. Mindketten 2017. február 23-án távoztak az élők világából, ezzel bizonyítva, hogy ők valóban egymásnak lettek teremtve.

A kép csak illusztráció

Először Teresa asszony hunyt el 88 éves korában, majd 15 perccel később a 92 éves Władysław úr követte. Elképesztő, hogy szerelmük ilyen sokáig, és ilyen mértékben kitartott. Ők valóban nem tudtak egymás nélkül élni. Szinte végig ölelték egymást életük utolsó pillanataiban.

Részlet a Szerelmünk lapjai című filmből – A kép csak illusztráció

Teresa és Władysław életének és halálának története nemcsak a családot, hanem az egész internetet is megérintette. Azt mondják, az élet írja a legszebb forgatókönyvet, s ez az ő esetükben kimondottan igaz.

Az elmúlt évek adatai alapján a fiatal házaspárok esetében folyamatosan növekszik a válások száma. Néhányan még az első évfordulójukat sem ünneplik meg, mert addigra üt be a krach és a különválás mellett döntenek.

A kép csak illusztráció

Ezzel szemben még mindig az Európai Unióban a legalacsonyabb a válási arány, ám a mostani helyzet kimondottan nem tett jót a házasságoknak. Egyes szakértők szerint egyre több lesz a válás. Elsősorban a nők pénzügyi helyzetének javulása miatt, akik az anyagi függetlenségre és a szakmai sikerre koncentrálnak. Ezért ők könnyebben döntenek a válásról.

Szerintetek is létezik az igaz, sírig tartó szerelem?

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek