2022. december 2. péntek

Súlyos állapotban van a koronavírussal megfertőződött négyéves kisfiú – Még beszélni sem tud

- Advertisement -

Ollie Rodgers egy vidám, élettel teli kisfiú volt, mielőtt január 8-án megfertőződött koronavírussal. A négyéves kisfiú olyan súlyos állapotba került, hogy még a beszédre is képtelen.

Az aprócska gyermek fájdalmában felnyög és bár beszélni szeretne, nem tud. Ollie elkapta a COVID-19-et, aminek következtében súlyos légzési nehézségek jelentkeztek nála.

Általában véve a gyerekek enyhe tünetekkel vagy tünetmentesen átvészelik a koronavírus-fertőzést, azonban Ollie-nál sajnos nem így lett. A kisfiút kórházba kellett szállítani és lélegeztetőgépre kellett kapcsolni. Az arkansasi gyermeknél a vírushoz gyulladásos tüdő-és szívbetegség is társult, ami halálos is lehet.

- -

Ollie még csak négyéves és már karácsony után lázas lett, de semmilyen gyógyszer nem vitte lejjebb testhőmérsékletét. Ezért szülei kórházba vitték, ahol egyértelműen kiderült, hogy elkapta a koronavírust.

A gyermek állapota rosszabbra fordult, a nagy legnagyobb részét átalussza, mert annyira gyenge, hogy negyed óránál tovább képtelen fennmaradni. A kórházi személyzet egy emberként áll a kisfiú mögött és drukkolnak, hogy meggyógyuljon.

“Azt mondták, ez nem egy szokványos, hanem súlyos eset” – mondta Whitney, Ollie édesanyja. Az arkansasi gyermekkórház orvosa, Jessica Snowden azt nyilatkozta, “nagyon ijesztő lehet a családok számára, amikor ez történik”. A legrosszabb pedig az, hogy tehetetlenek. A doktornő elmondta, hogy mindent megtesznek azért, hogy a kisfiú felgyógyuljon és újra régi önmaga lehessen, de nagyon súlyos az állapota, így nincs könnyű dolguk.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek