2022. november 29. kedd

Sportkocsikra és lakásokra verték el a szülők, a lebénult gyermekük 164 milliós életjáradékát

- Advertisement -

Vannak olyan esetek a világban, melyek hallatán azonnal ökölbe szorul a kezünk. A rendőrség, a facebook oldalán egy különleges sztorit osztott meg, melynek hallatán legszívesebben földhöz vágnánk valamit…vagy valakit.

Nem egy kellemes kis történet a következő…

Tavaly január 20-án a 44 éves D. Attiláné feljelentést tett, miszerint 2019-ben három hónapon keresztül valaki rendszeresen vásárolgat a bankszámlájáról. A kiadások összege már elérte a 3 millió forintot, ami nem kis summa. Kiderült, hogy az elkövető D. Attila volt, Attiláné volt házastársa. A kapcsolat megromlott közöttük, ezért külön költöztek, de a férfinak volt egy társkártyája a nő bankszámlájához, így továbbra is tudta használni.

- -

A XVII. kerületi Rendőrkapitányság gazdaságvédelmi alosztálya értelem szerűen megindította a nyomozást és felkutatta, hogy mikor, milyen pénzösszegeket emeltek le a nő számlájáról…és, hogy mi célból.

A nyomozók furcsállták, hogy erről a számlaszámról már az esetet megelőzően is vásároltak méregdrága ruhákat, cipőket. Gyanús volt, hogy a számlán lévő pénz esetlegesen egy bűncselekményből származik.

Ekkor vették észre, hogy erre a bankszámlára érkezett korábban egy 164 millió forintos egyszer átutalás. A pénzt azért kapták mert a gyermekük megsérült egy üzemi balesetben, és nyaktól lefelé teljesen megbénult. A hatalmas összeg egy kártérítés volt.

De, hogy került a nő számlájára az egész, ha a fiú sérült meg?

A lebénult srác nem tudja mozgatni a végtagjait, ergo aláírni sem tudott semmit. A bank nem engedélyezte, hogy szóbeli szerződés alapján nyissanak a részére bankszámlát. Így az anyja nevére utalták a pénzt, továbbá adtak 3 társkártyát is. Egyik az anyánál, egy a nevelőapánál a harmadik pedig a fiúé volt, aki ugye nem tudta használni.

A fiú teljesen ágyhoz van kötve. Mivel nem tud mozogni, így egész nap felügyeletre van szüksége. Gyógyszeres kezelések, tornák, ellátás, speciális ápoló stb. A napi költsége 15 ezer forint körül mozog. A 164 milliós kártérítést pont ezért kapta.

Szerencsétlen gyermek a pénzből alig látott valamit. Kapott egy ágyat, egy laptopot valamint az addigi ellátását finanszíroztak. Az összeg többi részét, azonban egy év alatt sikerült eltapsolni.

A sérült fiú úgy tudta, hogy az öccsének vesznek a szülei egy kisebb ingatlant. Ezzel semmi probléma nem volt, ugyanis nagyon szerette a testvérét, így természetes, hogy szívesen adott belőle. Azonban a drága szülők nem egy, hanem három hatalmas házat vásároltak. Ezen kívül vettek még két Audit, kvadot, illetve számtalan olyan dolgot, melyet szerencsétlen gyermek soha életében nem használhat.

A pénz lassan elfogyott, úgyhogy eladtak a 3 házból kettőt, majd az abból befolyt összeg is elpárolgott.

A nyomozók egy kamerán keresztül hallgatták ki a mozogni nem tudó gyermeket. Ekkor tudták meg, hogy szegény csak a nevelőapja által elvett 3 millió forintról tud. Fogalma sem volt arról, hogy abból a pénzből, ami az ő ágyhoz kötött életét próbálta volna megkönnyíteni…már semmi sincs.

A rendőrség facebook oldalán azt írták, hogy ez egy kiemelten fontos ügy a számukra és mindent megtesznek azért, hogy visszaszerezzenek valamit a pénzből a fiúnak, hiszen az élete múlhat rajta.

A nyomozók 15-20 millió forint értékben foglaltak le olyan dolgokat, melyek bizonyítottan a fiú életjáradékából lett vásárolva. Márkás ruhák, műszaki cikkek, ékszerek, telefonok, bojler, kvad és két Audi. Az egyik ingatlan adásvétele is éppen folyamatban volt, de ezt is sikerült zároltatni a pénzintézettel.

Egy jogi képviselő segítségével nyitottak egy bankszámlát a fiú számára és erre fogják elutalni a visszaszerzett pénzt. Mindenki azon dolgozik, hogy minél többet megmenthessenek az elherdált vagyonból.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek