2022. november 29. kedd

Semjén: “Ha az országok valamelyike nem fogadja el a magyar oltásokat, mi sem fogadjuk el az ő oltásaikat”

- Advertisement -

Magyarországon már régóta folynak a koronavírus elleni oltások, hamarosan az ország fele be lesz oltva a kór ellen. Ám nagyon úgy tűnik, hogy az országok egy jelentős része nem fogadja el az összes létező vakcinát. Többen is kijelentették, hogy a kínai és az orosz vakcinával oltottak nem léphetik át határaikat. Ebből pedig még óriási összetűzések lehetnek.

Az embereket így is megkülönböztetik, mint oltott és oltatlan, most pedig már az sem mindegy, hogy milyen vakcinát kaptunk. Mi lesz még ebből? Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes elmondta, ha egy ország nem fogadja el a magyar állam kiállított védettségi igazolványt, vagyis oltást, akkor hazánk sem fogadja el az övükét.

Ám ez nem ilyen egyszerű, hiszen ettől még ugyanúgy nem mehetünk sehova, mintha be sem lennénk oltva.

- -

Semjén szerint “ez a szuverenitás feladása lenne”. Azt azonban nem fejtette ki, hogy valósítanák meg ezt. “Minden magyar megkaphatja az oltást és a magyar védettségi igazolványt is” – fogalmazott Semjén Zsolt a Magyarország Barátai Alapítvány online konferenciáján hétfőn.

“Magyarország kétoldalú megállapodásokra törekszik a vakcinák elfogadásáról, de ha valamelyik ország nem fogadja el a magyar oltásokat, Magyarország nem ismeri el egyoldalúan az adott országban beadott oltásokat, mert “ez a szuverenitás feladása lenne”.

A miniszterelnök-helyettes hozzátette, a kétoldalúság jogos elvárás, mivel hazánkban is csak hatékony vakcinákkal oltottak. Semjén a rendezvényen arról is beszélt, hogy “a magyarság megőrzésének érdekében a kormány támogatja a külhoni magyarokat”. “Mi számítunk önökre, rátok, és ti is mindig mindenben számíthattok Magyarországra, a magyar kormányra, számíthattok ránk!” – fogalmazott.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek