2022. november 29. kedd

Sarkvidéki fagy érkezik – Havazásra kell készülnünk

- Advertisement -

A télnek még koránt sincs vége. Sarkvidéki fagyokra kell számítani, egyes területeken pedig nagy havazásra, ónos esőre.

Sokunknak hiányoznak a régi telek, amikor még fehér volt a karácsony, szánkózni, hógolyózni mentünk és soha nem szórakoztunk olyan jól, mint akkor. Mára azonban nemcsak a tél hiányzik, hanem a többi évszak is. Télből nyárba és nyárból télbe váltunk, szépen lassan eltűnnek az évszakok.

A meteorológusok kemény telet jósolnak február közepén. Továbbá, az előrejelzések szerint idén februárban sokkal hidegebb lesz, mint az előző években bármikor.

- -

Február első tíz napja után fokozatosan lehűl a levegő, a hónap végén pedig kemény fagyokra, havazásra és erős szélre kell készülnünk. Európa egyes országaiban akár mínusz huszonöt fokig is süllyedhet a hőmérő higanyszála. Éppen ezért első fokú riasztás van érvényben, ugyanis a viharos erejű szél és a havazás komoly útakadályokat okozhat. Hóátfúvásokra és nagy mennyiségű hóra kell számíthatunk.

Nappal sem melegszik fel túlságosan az idő, mínusz tíz fok körüli hőmérséklet várható. A meteorológusok sarkvidéki fagyokra figyelmeztetnek, intenzív havazással és széllel.

A szakértők szerint, mivel a nappalok hosszabbak, könnyebben kezeljük majd az időjárás okozta kellemetlenségeket. Február elején a nap már egy óra 23 perccel hosszabb volt, mint az év legrövidebb napja.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek