2022. december 2. péntek

Rengetegen támadják a 23 éves modellt szokatlan lába miatt – volt, aki amputálásra ösztönözte

- Advertisement -

Mahogany Geter egy 23 éves fiatal lány, aki az Egyesült Államokból származik. Az orvosok nem sokkal születése után nyiroködémát diagnosztizáltak, ami sajnálatos módon gyógyíthatatlan betegség. Csak tüneti kezelések léteznek az enyhítésére, melyek csökkentik a lábában felgyülemlő folyadékot. A dagadást fizioterápiával és nyirokmasszázzsal lehet kordában tartani.

Mahogany lábának súlya közel 45 kilogrammot nyom. Nehézségei ellenére sosem adta fel, sőt elhatározta, hogy hírnevet szerez magának a divatvilágban. Édesanyja, mindenben támogatja őt és segít neki bármiről is legyen szó.

“Édesanyám nagyon aggódott mikor diagnosztizálták nálam a betegséget. Gyerekként soha nem éreztem magam szépnek, sőt azt hittem Isten átkozott meg. Csúnyának éreztem magam és rengeteget sírtam emiatt.” – mondta.

- -

“Később viszont eldöntöttem, hogy megtanulom elfogadni magamat olyannak, amilyen vagyok és megszeretem a testem. Lehet azért kaptam ezt a betegséget, hogy bebizonyítsam lelkileg igen is erős vagyok. Szeretném arra inspirálni a hozzám hasonló embereket, hogy fogadják el magukat. Hiszem, hogy nem csak kívül lehetünk szépen, hanem belül is.” – folytatta.

Ennek ellenére, akadnak emberek, akik kigúnyolják őt és arra ösztönzik, hogy amputáltassa lábát. Szerencsére mára megtanulta, hogyan hagyja figyelmen kívül az efféle megjegyzéseket.

“Ahogy egyre idősebb lettem, rengeteg támogatást nyújtott számomra az online nyiroködéma közössége valamint az édesanyám. Ő mindig inspirál, és a szavai révén jöttem rá, hogy igen is szép vagyok.”

Nemrég megmutatta a világnak, hogyan is fest ő a valóságban. Youtubeon valamint Instagramon újabb és újabb tartalmat tesz közzé.

“Mindent megteszek, hogy az embereket arra ösztönözzem, hogy elfogadják magukat. Ha ehhez az kell, hogy képek, videók formájában megmutassam magam, akkor az lesz.”

Az emberek nagyon kedvesek és támogatók voltak vele az online felületeken. Rengeteg emberrel ismerkedett meg általuk. Ez örömmel tölti el lelkét.

“Jelenleg nem dolgozom, mert azon vagyok, hogy jobb legyen a lábam állapota. Ez sok munkát igényel még. Ezen kívül rengeteget rajzolok, valamint tartalmat gyártok Youtube csatornámra.”

Mahogany mindennap masszázzsal, kompressziós kötésekkel és fizioterápiával próbálja javítani lába állapotát. Sok vizet iszik, hogy folyamatosan tudjon üríteni. Kerülnie kell a sós ételeket illetve a szeszes italokat.

A megduzzadt lába miatt, időnként cellulitisz alakul ki nála, emiatt gyakran kerül kórházba, ahol antibiotikumos kezelést kap.

“Ha nem sikerül fenntartani az állapotom, akkor hamar kialakul a gyulladásos betegség. Kisebb lépéseket teszek azért, hogy felépítsem magam. Számomra az édesanyámmal folytatott beszélgetés felér egy terápiával.”

A 23 éves fiatal hozzátette, hogy a nehéz idők ellenére úgy érzi, normális életet él. Igyekszik erős maradni és továbbra is az álmaimra összpontosítani.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek