2022. szeptember 29. csütörtök

Rekordot döntött az egy nap alatt elhunyt koronavírusos betegek száma – már 200 felett járunk

- Advertisement -

Annak ellenére, hogy március 8-a óta szigorúbb szabályok szerint éljük az életünket illetve folyamatosan oltják be a regisztrált embereket még mindig kiugróan magas számok látnak napvilágot, mind a fertőzöttek, mind a kórházban kezeltek és elhunytak tekintetében. A legfrissebb információk szerint mára 6502 új fertőzöttet azonosítottak, és eme adat fel is került a kormányzati oldalra is. Vagyis nagyon kevés esély van rá, hogy fals információról van szó.

Az adatok 26.500 teszt alapján kerültek nyilvánosságra, ezzel pedig 24,5 százalék lett a pozitív eredménnyel minősítettek aránya. A 2019-ben kirobbanó járvány elindulása óta eddig hazánkban 539.080 fő fertőződött meg és ebbe már benne van az imént említett 6502 fő is. Az elhunytak száma egy nap alatt elérte a 207 főt, s közülük is a legtöbb 60 év feletti, krónikus betegségben szenvedő volt. Ez azt jelenti, hogy az eddig elhunyt emberek száma hazánkban 17.628 fő volt.

Arról is szolgáltattak adatot, hogy jelen pillanatban hány ember koronavírusos és ez a szám elérte a 160.557 főt. A kórházak adatai alapján 10.386 beteget kell ellátniuk és 1170-nek kell lélegeztetőgépet fenntartaniuk. Egyetlen nap alatt 102 fővel nőtt a kórházban kezelte száma, 42-vel pedig a lélegeztetőgépen lévőké.

- -

Kitértek a vakcinázásokra is, mely úgy tűnik a tervek szerint halad, s így hazánk átoltottság szempontjából a második helyre került az Uniós ranglistán. Mivel a legtöbb elhunyt 60 feletti, akik krónikus betegségben szenvednek, így prioritásilag még mindig az idősebbek élveznek előnyt, és őket oltják elsőként. Jelenleg az AstraZeneca vakcinával oltanak, mely átlagosan 10 főnek elegendő. Az oltópontokon viszont 44 főnek elég Szputnyik és Pfizer oltóanyag van.

A további adatok alapján eddig 1.441.706 ember kapta meg az oltását, s ebből 421.915-en már a másodikon is túl vannak. A tegnapi statisztika szerint 44.364-en kaptak valamilyen oltást.

Figyelmeztettek, hogy a harmadik hullám még durvább lesz, mint az első kettő és több fertőzöttre, kórházban ápoltra és sajnos elhunytra is kell számítani. Aggodalomra adnak okot a rohamosan terjedő mutáns vírusok is, ezért továbbra is a szabályok szigorú betartására hívja fel mindenki figyelmét a kormány.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek