2022. szeptember 29. csütörtök

Ordított és dörömbölt egy kislány, miután anyja és nagymamája bezárta őt a napon álló kocsiba – Az esetről sokkoló felvétel készült

- Advertisement -

Már évekkel ezelőtt is rengeteg poszt született arról, hogy mennyire veszélyes bent hagyni a gyereket és az állatokat a tűző napon álló kocsiban. Sajnálatos módon, ha fülledt, napos meleg idő van, akkor az autók képesek pillanatok alatt felmelegedni, melynek következtében az utastérben lévő hőmérséklet elviselhetetlenné válik.

Bizony nagyon sokszor előfordult már, hogy a szülők, nagyszülők a kocsiban hagyták a gyereküket, unokájukat, mondván csak pár percre ugranak be a boltba…stb. Annak érdekében, hogy ne rabolhassák el a gyerekeket, inkább bezárják őket, ezzel pedig óriási hibát követnek el, ugyanis szükség helyzetben a gyerek nem tud kiszállni a járműből. A kutyák még védtelenebbek, s többször előfordult már, hogy szomorú vége lett a dolognak.

A mai posztunkban egy olyan esetről számolunk be, ami itt Magyarországon történt, méghozzá Vácon. Egy nő arra lett figyelmes, hogy valaki torka szakadtából üvölt, sír és dörömböl a váci nagyáruház parkolójában. Mikor felfedezte, hogy egy kislány próbál meg kiszabadulni a kocsiból, megpróbált segíteni neki, de amint rájött, hogy a kocsi be van zárva és az összes ablak fel van húzva be akarta mondatni a rendszámot a hipermarketben.

- -

Mikor elindult, hogy a tettek mezejére lépjen, akkor lépett oda a kocsihoz az anyuka és a nagymama.

Elmondásuk szerint, azért nem vitték magukkal a gyereket a boltba, mert ő nem akart menni. Az esetről egy rövid videófelvétel is készült, ami nagy felháborodást váltott ki az emberekből.

Több szülőt és járókelőt is megszólítottak a riporterek, hogy nyilatkozzanak az esetről és többen is azt mondták, nem értik, miért nem vitték magukkal a gyereket. Akadt, aki nagyon felelőtlennek tartotta az édesanyát és a nagymamát és szankcionálná a történteket.

Egy háziorvos szerint a forró autóban nagyon könnyen tragédia is történhetett volna.

“Egy magatehetetlen személyt pár percre is egy gépjárműbe hagyunk, olyan extrém melegbe kerülhet, hogyha a hőszabályzó rendszere még nem megfelelő és menekülni sem tud akkor ott rövid időn belül katasztrófa következhet be, ezért semennyi időre se hagyjunk senkit gépjárműbe felügyelet nélkül.” – mondta Jelinek Benjámin háziorvos.

Sajnos nemez volt az első eset, hogy gyereket vagy állatot hagytak a kocsiban. Ezért mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy soha semmilyen körülmények közt ne hagyjanak senkit a zárt autóban még úgy sem, hogy résnyire le van engedve az ablak. Az az oxigénmennyiség, ami azon a résen jön be vajmi kevés ahhoz, hogy megfelelő közeget teremtsen.

Íme a felvétel:

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek