2022. november 29. kedd

Orbán Viktor: Legalább egy hétig még nincs nyitás! A húsvétról később döntenek.

- Advertisement -

Nőnap óta vagyunk bezárva. Azóta bútorboltba és fodrászhoz se kell mennünk. Az intézkedések március 22-ig tartanak. Legalábbis ebben bíztunk.

A Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! műsorában jelentette be Orbán Viktor a legfrissebb intézkedéseket.

“Az egészségügyi személyzet mellett a medikusok, rezidensek szívükben, lelkükben is készen állnak arra, hogy segítsék a járványügyi védekezést, hiszen a védekezés csúcsának az lesz a kulcsa, hogy lesz-e megfelelő számú személyzet az intenzív ágyak mellett.

- -

Az ülésről érkező miniszterelnök a következőket mondta a műsorban.

A legfontosabb döntés az volt, hogy a ma hatályban lévő korlátozó intézkedések egy hétig még biztosan fennmaradnak!”

Jól küzdünk, de rossz állapotban vagyunk. Összevetve az egy évvel ezelőtti, illetve a vírus előtti formánkkal a mostanit, láthatjuk, lelkileg megviselt formában vagyunk. Lelkileg is újra kell indítani az országot: vissza kell hozni a derűt, az optimizmust. A művészekre, a kultúremberekre, az egyházainkra is szükség lesz, hogy minél hamarabb, ne csak gazdaságilag, lelkileg is kilábaljunk ebből

213 beteg halt meg, 1174 ember van lélegeztetőgépre kötve és ezen kívül is 9000 ember van kórházban. “Éppen ezért nem lehet most lazítani.”

A miniszterelnök elmondta, hogy további szigorításokat nem viselnének el az emberek. Az oltások számának függvényében kezdik el az újranyitást. Ha minden 65 év feletti be lesz oltva, akkor már meg lehet tenni az első lépéseket.

Ez 2,5 millió beoltott honfitársunkat jelenti.

Jelenleg 1,5 millió ember van beoltva. ebből 1,260 millió az, akinek oltási igazolványa is van.

A húsvét külön járványügyi intézkedést igényel. Erről majd a jövő héten fognak tájékoztatni minket.

Az ígértnél félmillióval kevesebb AstraZeneca vakcina érkezik hozzánk. Így annyival több keleti oltóanyagot kell rendelnünk. A tárgyalások folynak.

Nem azért jövök ide hétről hétre, hogy derűs, jó híreket osszak meg, hanem hogy elmondjam az igazságot. Ha lesz elég oltás, újabb több ezer új oltópontot nyitunk

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek