2022. szeptember 29. csütörtök

Orbán Viktor: Ekkor oldhatók fel a korlátozások és nyithatnak ki a vendéglátóegységek

- Advertisement -

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón bejelentette, hogy Magyarországon továbbra is érvényben maradnak a korlátozások. “A jelenlegi szabályok fenntartása indokolt” – fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás elmondta, hogy a kormány tegnapi ülésén áttekintették a gazdasági-és a járványhelyzetet, eszerint pedig szükségesnek tartják a novemberben bevezetett intézkedések hatályának meghosszabbítását. Így további egy hónappal, azaz március elsejéig még biztosan fenntartják a szigorításokat.

A miniszter hozzátette, hogy az enyhítés oltás hiányában a koronavírus-járvány harmadik hullámához, ezáltal pedig még durvább korlátozásokhoz vezetne. Valamint megkérte az országgyűlést, hogy a rendkívüli jogrendet kilencven nappal hosszabbítsa meg. A kormány pusztán tizenöt nappal hosszabbítja meg és ezt meg is fogja tenni. Erre azért van szükség, mert enélkül a kijárási tilalmat nem rendelhetik el.

- -

A kormány szerdán tehát döntött, a korlátozások március elsejéig biztosan maradnak. A Magyarország Kormánya Facebook-oldalon Orbán Viktor elmondta, mikor érhetnek véget a korlátozások.

“Az intézkedések feloldására akkor kerülhet sor, amikor befejezik az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakóinak, a 65 év fölötti krónikus betegek és a védelemben részt vevő személyek, illetve azon idősek oltását, akik nem szenvednek krónikus betegségben. Eddig hamar eljutunk, ha lesz vakcina” – fogalmazott a miniszterelnök.

Eddig 161.215 állampolgár kapta meg a koronavírus elleni oltást, közülük pedig már 26.293 főt oltottak be a második dózissal is. Napokon belül lezárul az egészségügyi dolgozók oltása, ezt követően pedig az idősotthonokra összpontosítanak. A cél az, hogy az oltócsoportok az elkövetkezendő napokban minden egyes idősotthonba és bentlakásos szociális intézménybe eljussanak.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek