2022. december 2. péntek

Nemcsak a koronavírus öl, hanem a korlátozások is! – 11 éves fiú halt meg, mert nem jutott el külföldi kezelésére

- Advertisement -

A tizenegy éves kisfiú a koronavírus egyik legfiatalabb áldozata, bár ő nem a kórral fertőződött meg. Hosszú hónapok küzdelme után, az emberek segítségével sem sikerült eljutnia külföldi kezelésére. A gyermek agyával voltak problémák és bár nagy összeg gyűlt össze, amiből megkaphatta volna a számára életmentő kezelést, de a koronavírus-járvány meghiúsította utazását.

Julek a járványkorlátozások miatt halt meg. A vírus megjelenése óta minden országban akadozik az egészségügyi ellátás, ugyanis a kórházak és klinikák túlterheltek a covid-betegek miatt.

Hasonló volt a helyzet a tizenegy éves Wróbel Julek esetében is, aki operálhatatlan agyi gliómával küzdött. A szülők másfél évvel ezelőtt tudták meg, hogy gyermekük mennyire beteg. A kétségbeesett anya és apa gyűjtésbe kezdtek, ugyanis fiuk kezelése rengeteg pénzbe került, ők pedig nem voltak jó anyagi helyzetben.

- -

A fiú családja nem adta fel a harcot és rátaláltak egy külföldi terápiára. A daganat kezelése nagyon költséges volt, ezért adománygyűjtésbe fogtak, a pénz pedig nem is olyan sokára összegyűlt. Ám a szülők öröme nem tarthatott sokáig.

A koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások keresztbe húzták a zürichi utazást. Aztán Monterrey-be készültek, de végül a mexikói utazás is meghiúsult. Juleket egy hamburgi klinikán kezelték volna, de a járvány miatt oda sem jutott el. A kezelés megkezdésének elmaradása pedig a kisfiú halálához vezetett. Szülei március 28-án jelentették be, hogy elvesztették szeretett gyermeküket.

“Ma este a Legbátrabb Harcosunk az angyalok közé távozott. Valószínűleg biciklivel közeledik az égi paradicsomba. Julek, sok mindenre megtanítottál minket. Mindig a szívünkben őrzünk és szeretünk.” A tizenegy éves fiút szerdán helyezték végső nyugalomra.

A járvány kezdete óta nem ez volt az első alkalom, hogy rákos beteg hunyt el azért, mert nem kapott megfelelő orvosi ellátást. Nem sokkal ezelőtt egy 27 éves férfi is életét vesztette, aki nem kapta meg a szükséges kezelést.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek