2022. szeptember 29. csütörtök

“Nem fog miattatok elszegényedni Szlovákia!” – üzente az ukránoknak Fico

- Advertisement -

A Smer elnöke azt mondta, hogy nagyon sajnálja az ukrajnai eseményeket, és ha kormányon lenne, akkor biztos segítene a menekülteknek, de Zelenszkijjel nem tud megbékélni.

Fico nem volt hajlando meghallgatni a pozsonyi parlamentben az ukrán elnök videóbeszédét.

Zelenszkij úr, a szlovákok nem az ön szolgái. Nekünk a Smerben nem okoz gondot, ha egy külföldi államfő felszólal a parlamentben. Demokraták vagyunk, és nem kell elhallgattatnunk senkit. Nekünk azzal van problémánk, amit Zelenszkij mond

-mondta Fico a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Az egykori miniszterelnök azt is mondta, hogy szívesen segítene a bajbajutott ukrán menekülteken, de a gazdag spekulánsoknak nem, akik luxusszállodákban alszanak éjszakánként 400 euróért.

- -

Fico azt is mondta, hogy nekik Oroszország nem a halálos ellenségük, és később sem lehet az. Szerinte Zelenszkij értelmetlen szankciókat akar bevezettetni a szlovákokkal, aminek az lenne a vége, hogy megakadályozza az ország gázhoz és kőolajhoz való hozzáférését.

„Ha a szlovák kormány semmit sem tesz, fejet hajt az Európai Bizottság feltételei előtt és nem azt fogja tenni, mint a magyar kormány, tehát nem fog harcolni a saját energetikai érdekeiért, akkor Szlovákiában az emberek 2 euró feletti benzinre és naftára számíthatnak”

Bízik benne, hogy az orosz olajbehozatalt tiltó EU-s szankciókat nem fogadják el.

„Az orosz olaj leállítása teljes sületlenség. Ez az Egyesült Államok kitalációja”

A volt miniszterelnök egyébként szívélyes viszony folytat a magyar kormánnyal.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

vadhajtások, azonnali

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek