2022. december 2. péntek

Negatív statisztika! – A világon elsőként Magyarországon 3000 fölé emelkedett az egymillió főre eső halottak száma

- Advertisement -

A koronavírus-járvány hazánkban is már több, mint egy éve pusztít és bár május végére valószínűleg elérjük az ötmillió beoltottat, a halálozási statisztika egy cseppet sem pozitív. Magyarország ugyanis az élre ugrott ezen a listán, mivel egymillió főre nézve nálunk halnak bele a legtöbben a koronavírus szövődményeibe.

Rengeteg volt a fertőzött és a terasznyitás után ismét emelkedik a koronavírus örökítő anyaga a szennyvízben. Sajnos nem lehet tudni, meddig tart a stagnáló szakasz, amiben nem ugrik meg a fertőzöttek száma, de ez nagyrészt rajtunk múlik, hiszen felelősséggel tartozunk magunk és mások iránt is.

Magyarországon az egymillió főre vetített halálozások száma háromezer fölé emelkedett, ezzel pedig világviszonylatban hazánk vezeti ezt a szomorú listát. Ez derült ki a Worldometers legfrissebb statisztikájából.

- -

Lakosságarányosan Magyarországon halnak meg a legtöbben a koronavírus miatt. Az adatok szerint egymillió főre 3005 halálos kimenetelű fertőzés jut. Ez a szám olyan magas, hogy hazánk bőven az élre ugrott. A második helyen Giblaltár áll 2791 fővel, míg a harmadikra Csehország került 2781 fővel.

Az elmúlt hetekben Indiában szedi legjobban és leggyorsabban áldozatait a járvány, az ország azonban még ennek ellenére is a 110. helyen szerepel ezen a listán. Ott egymillió főre 186 elhunyt jut.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek