2022. november 29. kedd

Most már elég! Betelt a pohár! – Fellázadtak a vendéglátósok

- Advertisement -

A koronavírus-járvány tavaly március óta része a magyarok életének és bár az oltások megkezdődtek, nem lehet tudni, mikor térhet vissza életünk a normál kerékvágásba. Orbán Viktor szerint nyár végén vagy ősszel oldhatók fel a korlátozások, ám ez sokaknak azt jelentené, hogy ételt sem tudnak az asztalra tenni. Jelenleg a vírus második hullámával küzdünk, de a vendéglátóegységek már 2020. november 11-e óta teljesen zárva vannak.

A szórakozóhelyeknek, bároknak egyáltalán nincs bevétele, az éttermek pedig házhoz szállítanak, hogy meg tudják tartani dolgozóikat és talpon tudjanak maradni. De meddig mehet ez még így? A vendéglátóhelyek többsége mára a csőd szélére került a korlátozások és a nem megfelelő kompenzáció miatt, sokan már végleg lehúzták a rolót. Mostanra viszont betelt a pohár azoknál a vendéglátásban dolgozóknál, akik eddig elevickéltek valahogy. Eddig és ne tovább!

Az egyik közösségi oldalon szerveződő esemény a vendéglátósok újranyitása mellett kampányol, amit a Hősök terére szerveznek február elsejére. A mai napig több, mint ötezren jelezték, hogy részt vesznek az eseményen, illetve közel 23 ezer ember érdeklődik iránta.

- -

Az eseményen azokat a vállalkozókat, vendéglátóipari dolgozókat és érintetteket várják, akik szerint a kormánynak nem kellene tovább húzni a korlátozó intézkedések feloldását. “Tegyünk közösen azért, hogy legyen jövőnk és munkánk, illetve munkahelyünk!!! Ha más üzlet egységek nyitva lehetnek, akkor mi is nyithassunk ki!” – ez áll az esemény leírásában, amiben az is szerepel, hogy amennyiben a kormány február elsejéig visszavonja a korlátozásokat, akkor az esemény elmarad.

Egy vidéki vendéglátóegység is megelégelte a bezárást és teljes erőbedobással készül a nyitásra. “Amíg egy multiban tolonganak az emberek és az nem probléma, akkor ha mi kinyitunk az se legyen az” – írta az üzlet tulajdonosa. Bejegyzésében azt is közölte, hogy bár ő eleget tett a korlátozásoknak, ahogy a többi vendéglátóhely is, de a kormánytól semmiféle támogatást nem kaptak. “Az út szélén lettünk hagyva” – fogalmazott.

“Az ígéretek ellenére, gondolok itt a vállalkozásunk és bér támogatásra /amit nyújtanak az vicc!!/ így 3 hónap után mi sem kívánjuk tovább támogatni a kormány munkáját, főleg azok után, hogy az semmiféle eredményre nem vezet!”

A vendéglátósok ezzel döntés elé állítják a magyar kormányt, hiszen, ha nem adnak semmilyen támogatást, akkor számolni kell azzal, hogy “országos engedetlenségi hullám indul útjára” és korlátozások ide vagy oda, ki fognak nyitni.

“Kedves Vendégeink! 2021. február 1.-től megnyitjuk vendéglátóegységünket teljes nyitvatartási idővel és helyben fogyasztással!
Az érvényben lévő korlátozásoknak eddig eleget tettünk, de mivel semmiféle támogatást nem kaptunk a kormány részéről /az út szélén lettünk hagyva/ az ígéretek ellenére, gondolok itt a vállalkozásunk és bér támogatásra /amit nyújtanak az vicc!!/ így 3 hónap után mi sem kívánjuk tovább támogatni a kormány munkáját, főleg azok után, hogy az semmiféle eredményre nem vezet!
Úgy latjuk, hogy abban bíznak, hogy a vakcina fogja megoldani a vírus kérdést, hogy beoltatja magát mindenki és aztán megszűnnek a korlátozások!
Mi ezt nem kívánjuk megvárni!
Amíg egy multiban tolonganak az emberek és az nem probléma, akkor ha mi kinyitunk az se legyen az!
A február 1.-i nyitásunkkal IS szeretnénk kifejezni a Covid miatt kialakult intézkedések egyet nem értését és nem buzdítva hanem támogatva a normális élet újból való elindítását!
Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy az üzletben maszk használata nem kötelező, az asztalok elhelyezése alapból 1,5 m túl vannak!
Kellemes időtöltést kívánunk! 🙂🍺☕🥪
Február 1.-től szeretettel várjuk a rend őreit és a NAV dolgozóit, mivel úgy gondoljuk, hogy a döntésünket nem fogják támogatni, de ha erre van kapacitásuk és idejük akkor a munkájuk elvégzése mellé egy jó kávéra mindig a vendégeink! 🙂
A NORMÁLIS ÉLET REMÉNYÉBÉN, sok erőt kíván a Resti vezetősége és dolgozói! 🙏
Ha egyetértesz, osztod, köszi! 😉”

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek