2022. november 29. kedd

Most már biztos, hogy a szem a lélek tükre – Színe rengeteget árulhat el a személyiségedről

- Advertisement -

Sokszor mondják, hogy a szem a lélek tükre, és sok mindent meg lehet általa tudni a másik emberről. Míg az arc olykor hamis üzenetet közvetít a másik felé addig a szem az összes igazságot felfedi. Megmutatja, milyen érzelmek és gondolatok tombolnak valójában az illetőben. A szem rengeteg érzelem kifejezésére képes. Mikor harag dúl az emberben, akkor szúróssá válik, mert a pupillák iszonyatosan összeszűkülnek, ha pedig boldogság, akkor kitágulnak és csillogni kezdenek. Szomorúság esetén elveszti csillogását, féltékenységnél pedig mintha szikrákat szórna.

Szakemberek szerint éveken át tartó gyakorlást igényel, hogy szemünk ne tükrözze vissza a hangulatunkat, ne áruljon el annyi mindent a személyiségünkről, természetünkről.

Na, de mit is árul el a szem a személyiségről?

- -

Kicsit elvont állításnak tűnhet, hogy az ember szemszíne képes információkat közvetíteni az adott illető személyiségéről. Érdekes módon az évek során végzett tudományos kutatások mégis megerősítették ezt a tényt. A 2018-ban végzett tanulmányban 1016, 16-35 éves nő vett részt. A hölgyek megosztották különböző szemszínekkel kapcsolatos gondolataikat és a személyiségre gyakorolt ​​hatásukat.

1, Barna

A barna szemszínnel rendelkező emberekből árad a melegség és a szeretet. Az ilyen emberek nagyon szerethetőek, ezért is szeretnek velük sok időt tölteni. A barna szeműek megbízhatóságukról híresek, ezen kívül pedig magabiztosak és függetlenek. Kötődnek barátaikhoz és fontosnak tartják a társadalmi kapcsolatokat. Szeretnek kapcsolatokat kiépíteni és idegen emberekkel ismerkedni. Utóbbi nagyon profin megy nekik. Stabil lelkiállapottal bírnak, hűségesek párjukhoz és mindent megtesznek annak érdekében, hogy társasági életük mindig vidám legyen.

2, Mogyoróbarna

A mogyoróbarna szemszín valójában a barna és a zöld árnyalatok kombinációjaként jön létre az íriszben. A mogyoróbarna szemű emberek rendkívül határozottak és képesek mindenre koncentrálni. Amennyiben a mogyoróbarna színben inkább zöldesebb árnyalat dominál akkor hajlamosak túlhajtani magukat, ha viszont a barna, akkor nagyon barátságosak és udvariasak. Eme szemszínnel rendelkezők hajlamosak gyorsan váltogatni a hangulatukat. Mély érzelmeik vannak, ennek ellenére, nagyon önzőek tudnak lenni, ha saját céljaik eléréséről van szó.

3, Kék

A kék szemmel rendelkező emberek első ránézésre hűvösnek és távolságtartónak tűnhetnek. Nagyon nyugodtak és figyelmesek. Persze olykor az “énközpontú” rendszer aktiválódik és ekkor magukkal törődnek. Általában boldog és vidám emberek, akikben inkább az optimizmus dominál. A kék szeműek erősek, határozottak, alkalmazkodók, így nem esnek kétségbe, ha új környezetben kell tevékenykedniük.

4, Borostyán

A borostyán szemű embereknek valójában sárgásbarna árnyalatú szeme van. A sárga rendkívül meleggé teszi őket, ami azt jelenti, hogy nagyon kedvesek és barátságosak. Sokkal nyitottabbak, mint a sima barna szemű emberek. Bájosak és megközelíthetők, nagyszerű beszélgetőpartnerek. Rendkívül intelligensek és legtöbb esetben teljesen más irányból közelítenek meg dolgokat. Szeretnek emberek között lenni.

5, Zöld

A zöld szemű emberek titokzatosnak tűnhetnek, de fontos megjegyezni, hogy egyébként nagyon magabiztosak. Néha már-már arrogánsnak nevezhető. Vonzerejükkel, aurájukkal és kalandvágyukkal is képesek bárkit elbűvölni. Intelligenciájukról híresek, ami mellé társul egy jó nagy adag türelem is. Érzelmileg visszafogottabbak, emiatt képesek könnyedén elfedni érzéseiket, érzelmeiket. Szenvedélyes, érzéki emberek, akik szabadságra, elfogadásra és élvezetre vágynak.

6, Szürke

A szürke szem valójában a kék szem egy változata. A szürke szemű emberek, sokkal több személyiségjegyet hordoznak magukban, mint bárki más. Saját tulajdonságaik mellett, osztoznak a kék szeműek tulajdonságain is. Kicsit távolságtartók, hűvösek, olykor bizonytalanok érzelmeiket, érzéseiket illetően. Nem akarnak eltérni a kialakult szabályoktól. Néha számítók és megtévesztők is tudnak lenni. Néha nehéz megérteniük saját érzelmeiket.

7, Fekete

A barna pigment mély koncentrációja ellenére a fekete szemű embereknek nincs sok közös vonásuk a barna szemű emberekkel. Talán ők a legtitokzatosabbak mind közül. Természetük dinamikus és többnyire instabil. Mély elkötelezettséget mutatnak a szenvedély iránt. A fekete szemű emberek általában impulzívak, ragadozók és bátrak.

Neked milyen színű a szemed?

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek