2022. november 29. kedd

Miért álmodunk elhunyt szeretteinkkel és mit jelentenek ezek az álmok? – Íme a válaszok

- Advertisement -

Teljesen normális, ha alvás közben álmodunk, de ezek jelentését nem mindig tudjuk megfejteni. Persze segítségül hívhatjuk az álmos könyvet, de abban sem találunk meg mindent. Álmaink sokszor annyira valóságosak, mintha tényleg megtörténnének velünk a dolgok. Előfordult már veled, hogy sírva ébredtél? Vagy valami ijesztőt álmodtál és felriadtál? Biztosan. Álmainkat gyakran befolyásolják a velünk történtek, ráadásul olyannyira, hogy valóságnak érezzük azokat.

De előfordul az is, hogy álmaink olyan részleteket mutatnak meg nekünk, amiket figyelmen kívül hagytunk. Álmainkban megesik, hogy egyes emberek kommunikálni próbálnak velünk, mi sajnos nem értjük, nem tudjuk, mit akarnak mondani, ez pedig rendkívül frusztráló lehet számunkra.

Vannak, akik szerint az emberek halálával nem szűnik meg az, hogy kommunikálni akarnak velünk és enyhítenék fájdalmunkat. Az emberek többsége álmodik elhunyt személyekkel, akik egészségesek, fiatalosak és erőteljesek. Az elvesztett ember biztonságot és békét sugároz álmodó szerettei számára.

- -

Ha elhunyt szerettünkkel álmodunk, akkor érdemes figyelnünk az általa közvetített jelekre, üzenetekre. A szeretett ember szeretné tudatosítani bennünk, mit kell tennünk a jövőben. Az pedig, hogy elhunyt szerettünk milyen körülmények között jelenik meg álmainkban, többféle értelmezéssel bír.

Az egyik, ha szerettünk még életben van és olyan módon részese a történteknek, mintha mi sem történt volna, akkor vágyakozásról van szó, ami látens érzéshez kapcsolódik. Ez sajnos fájdalmas, ám nem túlságosan intenzív.

A másik, ha elhunyt szerettünk főszereplővé válik álmunkban, akkor valamilyen megoldatlan problémáról van szó, ami köztünk volt.

Harmadszor pedig, ha az elhunyt tanácsot próbál adni nekünk, akkor arra van szükségünk, hogy utat mutassanak nekünk, hogy védelmezzenek. Előfordulhat, hogy magányosnak, elveszettnek érezzük magunkat és ez tükröződik az álmainkban is. Ebben az esetben egy szellem mutat utat számunkra és nyújt támaszt, védelmet a nehéz időszakban.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek