2022. szeptember 29. csütörtök

Mi várható a negyedik hullámban? Vajon letarolja Magyarországot? Erre kell felkészülnünk!

- Advertisement -

Hogyan alakul a járvány negyedik hulláma? Fennál-e a veszélye annak, hogy megismétlődik a tavaszi teljes karantén? Az óra ketyeg és a szakértők megpróbálnak válaszokat adni erre és sok más kérdésre is.

Az ősz közeleg és ezzel együtt a koronavírus negyedik hulláma is a küszöbön van. A legtöbb ország már lelkiekben felkészült az újabb megszorításokra. Jelenleg a Delta-variáns az, ami dominál. A szakértők úgy vélik, hogy a fertőzések száma drasztikusan emelkedni fog szeptemberben.

A negyedik hullám felé haladunk. Még erős szigorítások mellett is emelkedni fog a fertőzések száma. Ősszel megindul az esős, hidegebb időjárás. Ez köhögést és tüsszentést eredményez a vírustól függetlenül is. Ezzel könnyedén átadhatjuk a vírust egymásnak. Megindulnak az óvodák és az iskolák, melynek okán a gyerekek is terjesztik majd a kórt.

- -

A szakértők szerint elkerülhetetlen a koronavírus újabb megjelenése. Azokban az országokban, ahol magasabb az átoltottság -mint Magyarországon- nem valószínű, a rekordszámú fertőzés.

Jelenleg az Egyesült Államokban naponta több tízezer új megbetegedést regisztrálnak. Nálunk remélhetőleg nem lesznek olyan nagy számok, mint a fertőzés korábbi hullámaiban. Ez egyértelműen az oltásnak köszönhető.

Az USA-ban elsősorban azok az emberek halnak meg, akiket nem oltottak be. Az orvosok egy része máig támogatja, hogy az oltás önkéntes döntés legyen, míg mások kötelezővé tennék. Szerintük ez az egyetlen fegyverünk a COVID-19 ellen.

Valamiféle szankciók mindenképpen bevezetésre kerülnek. Az önkéntesség nem jelent következetlenséget. Ha valaki megtagadja az oltást, akkor egyes helyek látogatása rizikós. Gondoljunk csak egy kórházi rokonlátogatásra.

Azt pontosan nem tudni, hogy az oltás adta védettség mikor fog csökkenni. Várható újabb variáns megjelenése, melyek képesek kikerülni a védőoltás nyújtotta védelmet.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek