2022. november 29. kedd

Megrázó fotók! A koronavírus pusztítóbban hat a tüdőre, mint a dohányzás

- Advertisement -

A koronavírus-járvány továbbra is tombol az egész világon és bár a védőoltások beadása már megkezdődött, még nagyon sokáig tartanunk kell a fertőzéstől és annak következményeitől. 2021-ben még biztosan nem szabadulhatunk, életünk még nem áll vissza a normál kerékvágásba. Fontos, hogy viseljünk maszkot és tartsuk be a 1,5-2 méteres távolságot, ugyanis a szabályok megszegése életveszélyes következményekkel járhat.

A koronavírus tünetei között nemcsak a láz, izomfájdalom, száraz köhögés szerepel, hanem a nehéz légzés is, ami még komolyabbá teszi ezt a betegséget. A tüdő nagy mértékben károsodhat, ráadásul a vírus elképesztő pusztítást visz végbe ebben a létfontosságú szervben.

Egy texasi orvos sokkoló felvételeket tett közzé a tüdőről, amit megtámadott a koronavírus. A röntgenképek rendkívül ijesztőek és megdöbbentőek.

- -

Az orvos azt szerette volna elérni ezekkel a felvételekkel, hogy mindenki számára érthetővé váljon, mi történik a tüdővel, ha valaki elkapja a kórt. Ehhez pedig mellékelt egy röntgenképet egy egészséges és egy dohányos ember tüdejéről is.

Az egészséges tüdő fekete és teljesen átlátható.

A dohányos tüdő a hegedés miatt valamennyire kifehéredik és szinte áttetsző lesz.

A koronavírusban szenvedő betegek tüdeje szinte teljesen fehér, ez pedig a súlyos károsodás jele.

A röntgenfelvételeket Dr. Brittany Bankhead-Kendall tette közzé annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet arra a tévhitre, hogy a dohányzás kevésbé veszélyes.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek