2022. november 29. kedd

Megrázó felvételek: Több tucat Covid holttest sorakozik hamvasztásra

- Advertisement -

Döbbenetes felvételek láttak napvilágot a minap Indiában. A videón látható, ahogy a Covidban illetve azok szövődményeiben elhunyt emberek lepelbe csomagolt tetemei egymás után sorakoznak hamvasztásra.

A krematóriumok éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy megbirkózzanak a napi több ezer halálesettel. Rengeteg kórház kifogyott az oxigénből és a szabad ágyból, így a betegeket sajnos az otthonukban éri a halál.

India fővárosában, Új-Delhiben a legsúlyosabb a helyzet. Öt nap alatt 1777 halálesetet jelentettek be. A felvétel a szomorú valóságot mutatja be, mivel az ország hivatalos halálozási aránya megközelíti a kétszázezret.

- -

Megszámlálhatatlan test sorakozik a 40 fokos melegben a fővárosi krematórium előtt. Az elhunytakat a rokonok viszik az érintett területre, hogy még aznap elhamvasszák őket. Testüket lepelbe csomagolták, amiket virágokkal, virágfűzérekkel díszítettek.

Kifelé menet több olyan család is látható, akik várják, hogy elhalálozott szerettüket a sorba helyezhessék. Az önkéntesek a nap 24 órájában azon dolgoznak, hogy elhamvaszthassák az embereket. Persze ez a helyzet az ország legtöbb városában fennáll, hiszen a fertőzés pusztító cunamiként söpör végig az embereken.

Dr. Shaarang Sachdev a fővárosi sürgősségi orvosa a Sky Newsnak adott interjúja során azt mondta: “Ez a járvány a legrosszabb, amivel valaha találkoztunk.”

Állítása szerint betegek százai hunytak el az elmúlt napokban, mert a kórházakból elfogyott az oxigén, ami a lélegeztetőgéphez kellene. Voltak, akik a kórház küszöbén haltak meg, mert nem kaptak levegőt. A legelszomorítóbb, hogy az egészségügyi intézmény még szabad ágyat sem tudott nekik biztosítani.

Az oxigénhiány 1500 százalékos emelkedést váltott ki a feketepiacon. Néhány család képes volt majdnem 380 ezer forintnak megfelelő fontot fizetni egy kb. 25 ezres palackért. A vírusellenes gyógyszer ára is a húszszorosára nőtt.

Nemrég arról nyilatkoztak, hogy néhány kétségbeesett fertőzött olyan rossz állapotban van, hogy önként vetik le magukat az épületek tetejéről. Egy nyugat-bengáli férfi a kórház tetejéről ugrott le, miután megtudta, hogy a tesztje pozitív lett.

Az északkeleti Patna városában egy férfi kiontotta felesége életét mikor megtudta, hogy megfertőződött, majd utána magával is végzett.

India rekordot állított a megbetegedések tekintetében. Az elmúlt 5 napban 2812 halálesetet, és újabb 352 991 megfertőződést regisztráltak. A hivatalos adatok szerint eddig 197 894-en vesztették életüket, ám a szakértők szerint a valós adat ennek az ötszöröse lehet.

A vírus már teljesen bekebelezte Új-Delhit és Mumbait. Jelenleg a 15 millió fős Kalkuttában pusztít. Az elvégzett koronavírus tesztek fele pozitív eredményt mutat. Ez aggasztó az április elejei eredményekhez képest.

Eme újabb hullámért a Nyugat-Bengál állambeli választásokat okolják.

Narendra Modi miniszterelnök egy választási gyűlés megrendezése miatt indult útnak, amelyen BJP-pártjának több ezer támogatója vett részt. Indiát egykor sikeresnek tekintették a világjárvány legyőzésében, de Modit most már csúfos kudarccal vádolják.

Narendra Modi miniszterelnök

A minap az Egyesült Királyság kilenc repülőgép-rakomány orvosi felszerelés adományozott Indiának, ami már meg is érkezett az országba. A létfontosságú kellékek között van 100 lélegeztetőgép és 95 oxigénpalack. Illetve olyan gépek, melyek tiszta oxigént szívnak el a levegőből.

Ezen kívül több ország is megígérte, hogy küld segélyt. Ilyen volt Franciaország, Németország, Írország és még az Egyesült Államok is.

Íme az ominózus felvétel:

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek