2022. november 29. kedd

Megrázó! Egy orvos elmesélte, mi volt az, amit a legtöbb ember megbánt a halálos ágyán

- Advertisement -

Különböző okok miatt rengeteg ember veszti életét az év minden napján, a koronavírus-járvány berobbanása óta pedig ez a szám az egekbe szökött. Emberek ezrei halnak meg úgy, hogy a vírus jelenléte nélkül még sokáig élhettek volna. Sokan egyedül hunynak el, nem foghatják meg szeretteik kezét, nem búcsúzhatnak el tőlük, mivel a járvány miatt a kórházakban fekvő betegek nem látogathatók.

Ha az ember tudja, hogy itt a vég, sok minden átfut az agyán, számba veszi életét. De vajon mi az, amit megbánunk a halálos ágyunkon? Azt bánjuk meg, amit megtettünk vagy amit elmulasztottunk?

Egy orvos a TikTokon árulta el, mi az, amit a legtöbb ember megbán a halálos ágyán. “Ilyenkor majdnem mindenkiben ugyanazok a gondolatok merülnek fel” – fogalmazott az orvos a videóban.

- -

Általában a betegek legutoljára kezelőorvosukat látják, ő az a személy, akivel válthatnak néhány szót még azelőtt, hogy végleg lehunynák szemüket. Triphat Sahi, kezelőorvos a TikTokon osztotta meg tapasztalatait.

Az orvos elmondta, az életük végén járó betegek gondolatai tanulságosak számára, ugyanis általában véve mindegyiküket ugyanazok gondolatok foglalkoztatják. “Fogadjátok el ezt olyasvalakitől, aki minden nap haldoklókkal van körülvéve. Ők már tényleg csak a halálra várnak. Ne törődj azzal, mások mit gondolnak rólad! Ne törődj vele, kinek mi lesz a véleménye, ha kipróbálsz valamit, és ha követed az álmaidat” – mondta Sahi.

“Engedd el ezeket a gondolatokat. Nekem elhiheted, nem akarsz a halálos ágyadon visszatekinteni az életedre, és úgy találni: valaki más életét élted, mások boldogságát szolgáltad és soha nem volt merszed azzal foglalkozni, amire igazán vágysz.”

@tripat.sahi

Live a little #motivational #growthmindset #inspire

♬ LATCH SLOWED DOWN – isa🦋💚💰😗

A doktor videóját már több, mint 244 ezren tekintették meg és közel ötvenezer kedvelést kapott. A hozzászólások szinte megszámlálhatatlanok. Egyikük azt írja: “A megbánás a legnagyobb félelmem. Még szerencse, hogy ebben a tudatban élek!”

Többen azt írták, a haldokló emberek jelentős része azt bánja meg a halálos ágyán, amit elmulasztott és nem azt, amit megtett.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek