2022. november 29. kedd

Megdöbbentő! – Az orosz kislány szíve a mellkasán kívül dobog

- Advertisement -

Virsaviya Borun-Goncharova egy tizenegy éves orosz kislány, aki Cantrell-pentalógiával született. Ez egy olyan ritka szindróma, amelyben a szív nem a mellkasüregben, hanem azon kívül található. Virsaviyát azt mondja, betegsége semmiben sem gátolja őt.

Virsaviya és családja Floridában él. A Cantrell-pentalógia akkor alakul ki, amikor a várandósság alatt a bordák és a hasfal nem fejlődnek megfelelően. Sajnos ez a rendellenesség olyan komoly, hogy az esetek többségében a kisbabák nem élik túl. Az orosz kislány azonban rácáfolt a statisztikákra, sőt, mára egy cserfes kis kamaszlány lett belőle.

Virsaviyának alig volt esélye a túlélésre, ugyanis az orvosok már a terhesség alatt közölték az édesanyjával, hogy már az is nagy csoda lenne, ha a gyermek élve születne. A baba azonban nagyon szívós volt és életben maradt.

- -

A kislány szíve a mellkasán kívül dobog, amit testvére, Ervin imád nézni. A kisfiú nővére szívén pihenteti a kezét vagy éppen az arcát.

Dari, a kamaszlány édesanyja még 2015-ben költözött Oroszországból az Egyesült Államokba. A kislány szívében található lyukat műtéti eljárás során kellett volna megszüntetni, hogy élete könnyebb legyen. A tüdő artériáit befolyásoló magas vérnyomás miatt azonban az operációra mégsem került sor. 2020 elején a kislány kórházba került, mivel véroxigénszintje drasztikusan lecsökkent.

Az édesanya elárulta, hogy Virsaviya ugyan nevet az állapotán, de az igazság az, hogy egyáltalán nem könnyű az élete. Mivel a szíve a bőre alatt dobog, számos helyzet komoly megterhelést jelent számára. A tizenegy éves kislány azonban nem adja fel. Tanul, játszik és táncol, de az oxigén koncentrátornak mindig a közelében kell lennie. Erre akkor van szükség, ha a gyermek szédülni kezdene vagy esetleg rosszul lenne.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek