2022. december 2. péntek

Megbírságoltak egy nőt, aki a korlátozások ellenére 160km-t vezetett, hogy a mekiben ehessen

- Advertisement -

Magyarországon, jelenleg 20:00 és 5:00 között kijárási tilalom van érvényben. Mindannyian tudjuk, hogy miért. Noha, úgy gondolnánk, hogy az ember este 8 és hajnali 5 között otthon marad a családjával és alszik, vagy tévét néz, mégis rendkívül megnehezíti az életünket. Nincs estébe nyúló családlátogatás, nincs romantikus esti vacsora egy étteremben, nincs 8 után bevásárlás. Vannak, akiknek a munkájuk pont a “zöld zónát” fedi le és így komoly gondban vannak.

Kénytelenek vagyunk valahogy igazodni ehhez. A munkáltató ugyan kiállíthat egy igazolást, hogy este 8 után is közlekedhessünk, de ez alapvetően csak arra jó, haza vagy munkába mehessünk.

Mi van az alapvető szükségletekkel? Gyógyszertár? Orvos? Nyilván ezek is beleférnek, de az, hogy este elmenjünk egyet mekizni mert nem bírjuk ki egy jó duplasajtos McRoyal nélkül már nagyon neccesen fér bele ebbe a kritériumban. De inkább sehogy.

- -

Már pedig egy brit nő fogta magát és kocsiba ült, majd áthajtott három megyén és ezzel levezetett 160 kilométert, hogy eljusson a kedvenc éttermébe, mivel a környékén nem volt nyitva egyetlen egy McDonald’s sem.

A harmincas éveiben járó nő szombaton Lincolnshire-i otthonából Scarborough-ba utazott egy jó kis mekizésre a nővéreivel. Az észak-yorkshire-i rendőrség viszont igazoltatta és közölte vele, hogy három megyében való áthajtás egy hamburgerezésért nem minősül alapvető utazásnak.

Az ottani szervek 70 bírságot szabtak ki a megyében egyetlen hétvége alatt.

Több eset is volt. Egy férfi például úgy döntött, hogy megnézi a focipályákat a környező megyékben és levezetett közel 100 kilométert “indokolatlanul”. Bizony, ő is kapott egy szép kövér csekket.

Persze ez viccesen hangzik, de nem szabad elfelejteni, hogy az emberek egyre türelmetlenebbek. Nehéz bezárva maradni. Megszoktunk egy életmódot, életstílust és most a kormányok utasítására otthon, bezárva kell várnunk a pandémia végét. De vajon mikor lesz az? Egyes pesszimista megnyilvánulások szerint a mostani generáció orvosi maszkban fog nyugdíjba vonulni. Feltéve ha lesz olyan…

Ti mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek