2022. szeptember 29. csütörtök

Lottószelvényt kapott borravalóként a pincérnő – miután megnyerte élete szó szerint rémálommá vált

- Advertisement -

Történetünkhöz pár évtizeddel vissza kell repülnünk az időben, méghozzá 1999-be. Edward Steward beült az egyik közeli kávézóba, név szerint a Grand Bay Waffle Houseba, ahol nemcsak kávét rendelt a pincérnőtől, hanem egy kiadós reggelit is. Miután elfogyasztotta, kifizette azt az ott dolgozó 30-as éveiben járó Tonda Dickersonnak. Borravaló gyanánt azonban nem pénzt, hanem egy lottószelvényt csúsztatott oda neki.

Akkor Tonda még nem is sejtette, hogy ez a picike szelvény a feje tetejére állítja az életét. A pincérnő amúgy is egy nagyon rossz időszakon ment keresztül, mivel szeretett férje elhagyta őt. 1999. március 7-hez egy hétre sorsolták ki a nyertest, és láss csodát Tonda volt, aki megnyerte a 10 millió dollárt.

A nő először el sem akarta hinni, de miután felocsudott egy pénzügyi tanácsadó segítségét kérte. Az ő tanácsára döntött úgy, hogy nem egyszerre veszi át a nyereményét, hanem részletekben. Kiszámolták és úgy ítélték meg, hogy 30 évre elosztva 375.000 dollárt fog átvenni.

- -

Első gondolata természetesen az volt, hogy nem kell többé pincérnőként dolgoznia, és végre a maga ura lehet. Azonban a körülötte élők nem könnyítették meg az életét. Tonda elkövetkezendő időszakait volt férje, az adóhivatal, volt munkatársai és a szelvényt adó férfi keserítette meg.

Régi kollégáinak egyáltalán nem tetszett, hogy Tonda nyerte meg a sok pénzt, hiszen ők is dolgozhattak volna akkor, mikor ő és ugyanúgy kiszolgálhatták volna azt a vendéget, ahogyan ő. Annak érdekében, hogy a volt pincérnőnek ne kelljen éveken át hadakoznia munkatársaival, 3 millió dollárt fizetett.

Tonda kollégái

A következő megoldásra váró incidense az ominózus vendég volt, aki a szelvényt adta. Ő is teljesen ki volt borulva, hogy csak úgy odaadta neki, ezért azt találta ki, hogy a nővel egyezséget kötött. Ha megnyeri a pénzt, akkor abból finanszíroz neki egy új kamiont. A bíróság azonban bizonyíték híján ejtette az ügyet.

Edward Steward

Ezután jött csak a feketeleves. Mikor Tonda férje tudomást szerzett a dologról fogta magát és túszul ejtette ex nejét és megfenyegette, hogy csak akkor engedi szabadon, ha fizet neki. A nő persze nem ment bele, s amikor már fegyverrel is fenyegetőzött egyszerűen kiütötte a kezéből és eltalálta a mellkasát. Ezután Tonda mentőt hívott ex férjéhez, akit a kórházban sikeresen megmentettek.

Az adóhivatal is megpróbált saját részre kikényszeríteni egy “kis” pénzt tőle. Ez a huzavona kerek 10 éven át tartott. A hivatalnak nem volt elég az a mennyiségű pénz, ami után Tonda leadózott, nekik további egy millió dollárra fájt a foguk. A bíróság ebben az esetben is Tondát védte, így a hivatal egy lyukas garast sem kapott.

Tonda a szelvényen nyert pénzt magára illetve családtagjaira költötte, s jelenleg egy Mississippiben található kaszinóban tevékenykedik.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek