2022. november 29. kedd

Könnyfakasztó videók – Utolsó útjára kísérték Sas Józsefet

- Advertisement -

Sas József 82 évesen, hosszan tartó betegség után január 17-én távozott az élők sorából. Egy ország vesztette el kedvenc humoristáját, színészét és egy ország búcsúzik tőle fájó szívvel.

A humorista 2019 tavaszán kétoldali agyvérzést kapott és bár bizakodott, szakmájához már nem térhetett vissza, többé nem állhatott színpadra. Sas József januárban elkapta a koronavírust, ekkor kórházba is szállították. Állapota javulni látszott, ám nem sokkal később rosszabbra fordult és január 17-én vasárnap hajnalban szervezete feladta a küzdelmet. A színész, rendező, humorista és a Mikroszkóp Színpad egykori igazgatója 82 évet élt.

A legendás humoristát január 22-én pénteken kísérték utolsó útjára. Családja, barátai és pályatársai vettek végső búcsút tőle. Sas Józsefet pénteken délben, zsidó szokás szerint, a Kozma utcai temető művészparcellájában helyezték örök nyugalomra.

- -

A humorista özvegye, Zsuzsa asszony megtörten érkezett a sírkertbe, majd odasétált a humorista koporsójához és végig simogatta azt, így búcsúzott el tőle. Zsuzsa asszony támasza Hofi Géza özvegye, Ildikó volt.

A temetésen részt vett Bodrogi Gyula, Medveczky Ilona, Schobert Norbert édesanyja, Judit asszony és Kabos László özvegye, Urbán Erika is. Többen közülük búcsúbeszéddel is készültek. Elsőként Gálvölgyi János vett búcsút barátjától, akivel negyven év kötötte össze: “A színész csak a színpadon él, te mégsem adtad fel. Az utóbbi két év ráadás volt, de mindig is becsülték az életszeretetedet és a siker utáni vágyadat” – fogalmazott.

Így vettek végső búcsút Sas Józseftől:

A szertartás után elindult a gyászmenet:

Szerettei rengeteg virággal borították be Sas József sírját:

A búcsúztató után Sas József özvegye, Zsuzsa asszony is megszólalt.

Könnyes szemmel csak annyit mondott: “Borzasztó nehéz időszakon vagyok túl, de Jóskának most már könnyebb”.

Nyugodjék békében Művész Úr!

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek