2022. szeptember 29. csütörtök

Kína hatalmas karanténtábort épített a koronavírusos betegeknek

- Advertisement -

Kínában tört ki először a koronavírus-járvány több, mint egy évvel ezelőtt. A gócpont Vuhanban volt, a várost pedig le is zárták, mivel a vírus villámgyorsan fertőzött, a halálesetek száma pedig rohamosan nőtt.

A járvány akkor még megfékezhetetlennek tűnt, hiszen nem sokkal a később a világ minden pontján jelen volt és pusztított. Mostanra Kína bejelentette, hogy túl vannak a koronavírus-járványon. A lezárt Vuhanban is megnyitottak a szórakozóhelyek, éttermek és az emberek visszatérhettek megszokott életükhöz. Éppen ezért különös az, amit az országban tettek. Hatalmas karanténtábor épült a koronavírussal megfertőződött betegek számára. Sokan jogosan tették fel a kérdést, hogy miért épült ekkora tábor, ha az országban már nincs jelen a COVID-19.

A távol-keleti kommunista vezetésű Kína holdújév alkalmából óriási tábort épített. A négyezer fő befogadóképességű táborba a koronavírusos betegeket szállítják. Hopej tartomány legnagyobb városa, Sicsiacsuang, amelynek határában tizenkét település található, húszezer lakossal. A karanténtábor nekik épült, ugyanis biztonsági okokból szeretnék odaküldeni a lakosokat azzal a céllal, hogy az egészséges embereket ne fertőzzék meg.

- -

Mivel a város túl kicsi ahhoz, hogy a falvakban élő fertőzötteket befogadja, ezért annak érdekében, hogy megakadályozzák a járvány terjedését, megépítették a karanténtábort, amiben már most 4160 beteg tartózkodik. Ez pedig az jelenti, hogy teltház van, így további bővítésekre van szükség.

A tábor alapjait több, mint négyezer munkás hat nap alatt építette meg. Kína koronavírus-halálozási mutatója alacsony, ugyanis az ország lakossága 1,2 milliárd fő, amiből 4801-en vesztették életüket a járvány miatt.

A fent említett holdújév alkalmából Sicsiacsungban ünnepségeket tartanak, amikre rengetegen utaztak el. Ez azt jelenti, hogy közel tíz millió ember hagyta el otthonát, emiatt pedig az elmúlt napokban emelkedett az új fertőzöttek száma.

Nyolc hónap telt el azóta, hogy a koronavírussal összefüggésbe hozható haláleset történt Kínában. Egy hete azonban Hopej tartományban hunyt el a covidos beteg. Az új fertőzöttek száma az elmúlt napokban emelkedett. Kedden 103 új beteget és 58 tünetmentes hordozót diagnosztizáltak, egy nappal korábban pedig 118 esetet regisztráltak.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek