2022. szeptember 29. csütörtök

Ketten is hüvelyi fertőzéssel kerültek kórházba – Az ok még az orvosokat is sokkolta

- Advertisement -

A legtöbb ember azt kívánja bár sose kéne kórházba mennie, mert az ellátás hagy némi kívánnivalót maga után a várakozási időről nem is beszélve. Az ápolók, ápolónők hozzáállása sem kimagasló, legalábbis ez tapasztalható egy-egy kórházi látogatás során. Viszont meg kell jegyeznünk, hogy igenis vannak kivételek, vannak olyan alkalmazottak, akik szívüket-lelküket beleteszik a munkájukba, egész álló nap talpalnak és barátságosan viselkednek a betegekkel. Ők azok, akik valószínű napestig tudnának mesélni arról, milyen emberek sétálnak be a kórházba. Ma egy nagyon különleges történetet hoztunk, amit egy egészségügyben dolgozó ápolónő mesélt el.

A seattle-i származású ápolónő kezdetben nem akarta elhinni, hogy ilyen létezik. Kettő hölgy is ugyanazon a napon ment be a kórházba, ugyanazzal a problémával. Mindketten úgy döntöttek, hogy menstruációjuk elmúlásának felgyorsítása érdekében porszívócsövet helyeznek fel és kiszívják onnan az elfáradt vért.

Egyszerűen nem tudta, hova tenni ezt. Vajon mégis mit gondolhattak a hölgyek?! Mint kiderült szenttül meg voltak győződve arról, hogy ha kiszívják onnan akkor hamarabb véget ér a menstruáció.

- -

Valószínű olvasták Lorraine Rothman és Carol Downer feminista aktivisták 1970-ben íródott könyvét, melyben a menstruációs vérzés kiszívásáról beszélnek. Ehhez szükség van egy úgynevezett Del Em eszközre, mely fecskendőből, kanülből, üvegből áll.

Az eszköznek nem csak az volt a célja, hogy felgyorsítsa a menstruáció lefolyását, hanem, hogy megszüntesse a nem kívánt terhességet is. Miután az Egyesült Államokban bevezették az abortusz törvényt ezt a módszert kizárták. 2016-ban viszont újra szárnyra kapott, de csak és kizárólag a menzesz felgyorsítása végett.

Visszatérve két fiatal nő történetére, a tweetet megosztó nővér hozzátette:

“Nem tudom, hogy Eureka, Dyson, Hoover, vagy valami más Walmart márkájú volt, de az biztos, hogy porszívó volt. A porszívó szívásával nem fog hamarabb távozni a vér, ellenben olyan sokkot lehet okozni a testnek, mely valóban komoly következményekkel járhat.”

Dr. Adeeti Gupta megjegyezte:

“Ez egy szörnyen veszélyes ötlet. Súlyos sérülésekhez és hüvelyi fertőzésekhez vezethet. A porszívó segítségével történő menstruációs extrakció sokkolhatja a testet. Szerencsére még soha nem láttam ilyen esetet, és remélem, hogy ez volt az utolsó. Ha azonban bármelyik nő ismeretlen okokból tette, akkor tudnia kell, hogy ezzel a menstruációja nem ér hamarabb véget. Egy ilyen meggondolatlan cselekedettel súlyos hüvelyi sérüléseket lehet okozni, de vérveszteség is kialakulhat, sőt neurogén sokkhoz is vezethet.

Minden alkalommal, mikor valami bekerül a méhbe fennáll a perforáció, a vérzés, a fertőzés és a meddőség veszélye is. Ez nem egy olyan zóna, amiben érdemes kísérletezni. Úgy gondolom, hogy azok a nők, akik szerint ez biztonságos túlértékelik a lehetőségeiket.

Remélik, hogy soha többet nem kerül be senki ilyen problémával. Nem győzik hangsúlyozni, hogy mennyi kárt tud okozni egy efféle buta ötlet.

Ti valaha elgondolkodtatok ezen?

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek