2022. szeptember 29. csütörtök

Kedd: Elsőfokú figyelmeztetés van érvényben ónos eső, havazás és zivatarok miatt

- Advertisement -

Az időjárás teljesen kiszámíthatatlan. Egyik nap még napsütéses, tavaszi idő van, másnap pedig már kemény mínuszokkal kell szembenéznünk. Bár a meteorológusok januárban még azt jósolták, hogy vége a télnek, most mégis ellenkezője történik. Sarkvidéki hideg érkezik, ónos esővel, hóval, zivatarokkal és erős széllel. Ez vár ránk a következő napokban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ónos eső és a havazás miatt.

Ónos esőt jeleznek Budapestre, Pest, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében a havazás okozhat komoly problémákat.

- -

Somogy megyében sárga figyelmeztetés van érvényben a zivatarok miatt. A csapadék több hullámban érkezik és elsősorban északkeleten ma éjfélig akár húsz milliméternél is több eső hullhat. Ezzel szemben a Dunántúli-középhegységbe és az Alpokaljára havazást jósolnak.

Ónos esőre pedig a Dunakanyar és a főváros térségében kell számítani. Az ország északi területein pedig leginkább a havas eső és a hó lesz jellemző. Az Északi-középhegységben kedd éjfélig öt centiméter hótakaróra van kilátás, az északkeleti határ közelében pedig 5-10 centiméter vagy ennél vastagabb hóréteg is kialakulhat.

Kedd estétől pedig újra ónos eső várható, ami a fővárosban és az Északi-középhegységben okoz majd gondot. Néhány tized ónos eső hullhat, a csapadékzóna ezt követően északkelet felé hagyja el hazánkat.

Ma napközben Magyarország északi területein 0 és 6 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, míg délen 7-14 fokot is mérhetnek.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek