2022. november 29. kedd

Jobb, ha ezt te is tudod: Ekkor nem jó a védettséget igazoló okmány

- Advertisement -

Már egy jó ideje elkezdték kipostázni a védettségi igazolványokat azoknak, akik vagy átestek a koronavíruson, vagy beadatták maguknak a vakcinát. Azonban eddig óriási kérdőjelek voltak körülötte, mivel senki sem tudta, hogy mégis mire lehet használni. A Belügyminisztérium sem tudott érdemi válasszal szolgálni, ezért nem tehettünk mást, mint vártunk. Vártunk egészen mostanáig, hogy kiderüljön mégis mire jogosít fel.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint, ha sikeresen elérjük a jövőhét közepe folyamán a 4 millió beoltottat, akkor jó pár létesítmény és szolgáltatás állhat vissza a normál kerékvágásba.

Ezeket viszont csak azok az emberek vehetik igénybe, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Igen, az is kikötés, hogy érvényesnek kell lennie. Aki megkapta az oltását, annak nem szerepel dátum a kártyáján, aki viszont csak átesett rajta, annak 4 vagy 6 hónapig érvényes.

- -

Sokan megpróbálták kipuhatolni, hogy vajon van-e lehetőség arra, hogy oltás nélkül is hosszabbodjon a kártya ideje, ám erre az a válasz érkezett, hogy NEM! Hiába tudja valaki kimutatni, hogy a szervezetében még mindig nagyon magas az ellenanyagszint, ez nem jogosítja fel arra, hogy hosszabbítást kapjon.

Két dolgot lehet annak érdekében tenni, hogy valaki érvényes plasztik kártyához jusson.

– Regisztrálnia kell oltásra;
– a korábban már megbetegedett személyek a jelenlegi igazolásuk lejárata után 11 ezer forint értékben kérhetnek ellenanyag vizsgálatot, amivel kimutatható az antitest, s ezek után újabb 3 ezer forintért igényelhetnek egy zsír új védettségi igazolványt.

De ismételjük, automatikus hosszabbításra nincs lehetőség, még az ellenanyag kimutatással sem! Ha valaki oltás nélkül akar védettségi igazolványt minden esetben újat kell csináltatni. Ennek átfutási ideje azonban változó lehet.

A kérdés már csak az, hogy megér-e ez bárkinek is 14 ezer forintot?!

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek