2022. szeptember 29. csütörtök

Íme néhány trükk, amivel bármelyik pillanatban sírva tudnak fakadni a színészek

- Advertisement -

A színészek, színésznők attól olyan csodálatosak Hollywoodban, hogy bármilyen helyzetben készek helyt állni legyen az érzelmes, durva, hideg, kimért, jóságos… stb. Persze a filmekben látottak felét sem szabad elhinni, mivel ilyen helyzetek nem igazán vannak a való életben, kivéve, amik igaz történeten alapulnak.

De gondoljunk csak bele mennyire nehéz ezeknek a hírességeknek megállni a helyüket akkor mikor irtó rossz passzban vannak, de egy vígjátékban szerepelnek, és a legjobb, legboldogabb formájukat kell hozniuk, vagy épp fordítva, vagy mikor sírniuk kell egy-egy jelenetben. Nem sok ember büszkélkedhet azzal, hogy egy másodpercen belül könnybe lábad a szeme és utána patakokban folynak le az arcáról a könnycseppek.

Mai cikkünkben olyan trükköket hoztunk el nektek, amitől a színésznők és színészek képesek elsírni magukat.

- -

1, Kémiai eszközök igénybevétele

Vannak olyan filmek melyekben egy-egy jelenetben a színésznek, színésznőnek igen is sírva kell fakadnia ám erre képtelen. Ilyenkor kerülnek előtérbe a kémiai anyagok, melyek segítségével pár másodperc alatt könnyeket lehet csalni az ember szemébe.

A Horrorra akadva filmek főszereplője, Anna Faris például nem tud kamerák és emberek előtt sírni ezért ő a mentolkristály gőzének erejére bízza magát. Csak egy fújás, és máris könny gyűlik az ember szemébe.

2, Nyomás gyakorlás

Olyan történetek kaptak szárnyra Hollywoodban, hogy a színészek és színésznők nem maguktól kezdtek el a kamerák előtt sírni, hanem a producer kényszerítette ki belőlük egy kis nyomás gyakorlással.

Az ikonikus Alfred Hitchcock például állítások szerint már csaknem kínozta a “Madarak” című film forgatásán a főszereplőt, Tippi Hedrenet. A rendező azért csinálta ezt, hogy a színésznő arcán valódi legyen a félelem. Hasonló bánásmódban részesült Shelley Duvall is, de nála Stanley Kubrick rendező csikarta ki az érzelmeket, a “Ragyogás” forgatása során.

Norman Taurog rendező, pedig úgy erőszakolta ki a Skippy-t alakító kis színészből, név szerint Jackie Cooperből a könnyeket, hogy elhitette vele, ki fogja iktatni a kutyáját. Winona Ryder pedig azért fakadt sírva a “Drakula” forgatása alatt, mert gonosz és csúnya nevekkel illették őt.

3, Empátia

Azért akadnak Hollywoodban olyanok is, akik nem szorulnak rá az ilyen kis trükkökre, ugyanis tökéletesen bele tudják képzelni magukat a karakterek helyzetébe, vagy elképzelik milyen lenne ha ez velük történne meg a valóságban. Ilyen zseniális alakításra a Jordan Peele által rendezett “Tűnj el!” című film főszereplője, Daniel Kaluuya képes.

A színész elárulta, ha sírós vagy elérzékenyült jelenethez ér a film, akkor ő teljesen át tud szellemülni. Belegondol abba, mi lenne ha ez vele történne meg és ez elegendő ahhoz, hogy patakokban folyjon a könnye.

„Azonosultam vele, az élete összes részletével. Ez csupán empátia, egyszerűen együtt éreztem egy olyan emberrel, aki rengeteg dolgon ment keresztül, az érzelmeit pedig elnyomta” – mesélte egy interjúban a színész.

4, A szemek átverése

Az egyik színésznő név szerint Bryce Dallas Howard, egy talk showban élő egyenes adásban bemutatta, hogyan tud egyik percről a másikra sírni. A színésznő elmagyarázta, hogyan is befolyásolja a sírást. Ehhez teste egyes részeit használja fel, vagyis, hogy azok miként reagálnak egymásra.

Ezt a trükköt úgy kell elképzelni, mint a csukott szájjal való ásítást, és mindeközben a szájpadlását nyomogatja a nyelvével. Amennyiben ezt egymás után többször megismétli, már könnybe is lábad a szeme. Azt azért hozzátette, hogy egy-egy érzelmesebb jelenetnél, ahol tényleg sokat kell sírni, fontos, hogy mindig hidratáljon és pótolja a könnyekkel elvesztett vízmennyiséget.

Hollywoodban viszont vannak olyan színészek, akiknek nem kell efféle trükkökhöz és egyebekhez folyamodni ahhoz, hogy krokodilkönnyeket hullajtsanak és úgy nézzenek ki, mint akik valóban azt a fájdalmat élik át. Ilyen színésznő például az ikonikus Meryl Streep, aki olyan különleges képességgel rendelkezik, amit egyszerűen nem lehet tanulni.

Ezzel egyébként tökéletesen meg tudja mutatni a rajongóknak és a nézőknek, hogy az adott karakter, illetve szereplő milyen érzelmi hullámvasútban van. Játéka pont ettől olyan őszinte és magával ragadó.

„A legnehezebb feladat az, ha olyasmit kell mutatnod, amit éppen akkor nem érzel. Viccesnek kell lenned, pedig nincs jó kedved, vagy sírnod kell, amikor életed legjobb napja van. Furcsa és nehéz azt megcsinálni, ami valójában nem történik meg.” – fejtette ki a színésznő.

Gondoltad volna?

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek