2022. november 29. kedd

Íme egy nagyon egyszerű teszt, amivel kiderítheted, hogy pszichopata vagy-e?!

- Advertisement -

Sokan azt gondolnák, hogy a pszichopata emberek pontosan úgy viselkednek, ahogy a filmekben, sorozatokban ábrázolják őket. De a valóságban ez nem így van. Szakemberek szerint 100 emberből legalább 1 pszichopátiás személyiségjegyekkel rendelkezik. Most biztos azt kérdezed, mégis hogyan lehet ezeket kiszúrni. Nem kell más hozzá mint egy pofon egyszerű teszt.

Nagyon gyakran azt képeljük, hogy a pszichopata olyan ember, akit első pillantásra fel lehet ismerni. Viszont az ő esetükben is igaz a mondás, hogy nem minden fekete vagy fehér. A mentális zavarokkal küzdő emberek pontosan úgy működnek, mint mások. Dolgoznak, családot alapítanak, barátkoznak, hobbikat választanak…stb.

A szakemberek rámutatnak egy bizonyos jellemzőre, ami leginkább a pszichopátiás emberekre jellemző. A pszichopatákból teljes mértékben hiányzik az empátia. Figyelmen kívül hagynak minden normát és erkölcsi alapot. Elég alacsonyan van a frusztrációtűrő képességük és képes nagyon agresszív viselkedést tanúsítani.

- -

Fontos megjegyezni, hogy a pszichopaták kóros hazudozók, szinte azt sem lehet elhinni nekik, amit kérdeznek. Annak érdekében, hogy elérjék céljaikat képesek bárkit manipulálni. Olyan jól hazudnak, hogy nem keltenek gyanút senkiben. Nem lehet leolvasni arcukról, hogy épp mi jár a fejükben és remekül álcázzák érzelmeiket.

Az 1960-as évek közepén Philippa Foot brit filozófusnő létrehozott egy egyszerű tesztet, mely megkönnyíti a pszichopátiás rendellenesség diagnosztizálását. Foot “az autó dilemmájának” nevezte el a kísérletet. Szerencsére ez egy otthon is elvégezhető kísérlet, amit az abczdrowie.pl elérhetővé tett a felhasználók számára.

Philippa Foot

Hogy hitelesebb eredményt kapjanak a kérdéseket a lehető leggyorsabban, felesleges gondolkodás nélkül kell megválaszolni.

“A felvonó irányíthatatlanná vált és száguldozni kezdett. Az útjában 5 kikötözött ember van, de lehetőséged van átváltani egy másik vágányra, ahol viszont csak 1 kikötözött ember van. Mit csinálsz?”

Válaszok:

– Ha azt mondod nem teszel semmit, az teljesen normális

– Ha viszont azt mondod vágányt váltanál, akkor olyan szerepbe kerülsz, aki eldönti ki hal meg és ki marad életben. Ez már nagyon közel áll a pszichopátiás viselkedés határaihoz.

Fontos kihangsúlyoznunk, hogy az online teszt nem helyettesíti egy szakember által felállított diagnózist.

Te mit válaszoltál rá?

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek