2022. szeptember 29. csütörtök

Íme egy biztonsági ital a nők számára, ami akár az életüket is megmentheti

- Advertisement -

Az utóbbi években elég rendesen visszaéltek a nőkkel különböző szórakozóhelyeken, klubokban, szabad strandokon stb. A kiszemelt áldozatok italába nemi erőszak tablettát tesznek, mely által bódult és magatehetetlen állapotba kerülnek. Nagyon veszélyesnek tartották, mert sokáig nem lehetett kimutatni, de az utóbbi időben, illetve a technológia fejlődésével már vannak, amiket ki lehet. Persze ezzel sem kerülnek közelebb a tettes elfogásához, mivel az alanyok általában emlékezetkiesést tapasztalnak.

Sok férfi nem szórakozásból megy ilyen helyekre, hanem azért, hogy ingyen közösüléshez jusson. Ha ehhez az kell, hogy az italt megbolondítsák, akkor simán megteszik. Tapasztalatok szerint inkább a keleti országokból érkező turisták folyamodnak ilyen “trükkhöz”, mivel Európában való tartózkodásuk során szeretnének ideiglenesen kitörni a hazájukban érvényes korlátozások közül.

Minden egyes nyáron több száz, ha nem több bejelentés érkezik nemi erőszakról, melyek szórakozóhelyeken, klubokban történt. Szerencsére ma már van arra mód, hogy az ilyen nem kívánatos eseményeket elkerüljék.

- -

Több olyan ország is van, ahol a diszkók, szórakozóhelyek, klubok női mosdóiban ki van akasztva egy különleges információs tábla, mely akár az életüket is megmentheti.

Külföldön hosszú évek óta létezik egy jól működő jelszórendszer, mely lehetővé teszi, hogy a pultosok olyan helyzetbe avatkozzanak bele, mikor egy nő nem érzi magát biztonságban vagy zaklatják. Ha olyan italt kér, amely valójában nem is létezik, azzal diszkréten jelezheti, hogy segítségre van szüksége. A pultos ezt követően akár a rendőrséget is értesítheti, vagy más alkalmazottakkal karöltve megkérheti az illetőt, hogy hagyja el a helyet.

Lengyelországban ez a szöveg áll az ominózus információs táblán:

“Ha nem érzed biztonságban magad vagy segítségre van szükséged kérj a pultnál egy “ANGEL SHOT” italt.

– a tiszta ANGEL SHOT azt jelenti, hogy taxit hívunk a számodra;
– az ANGEL SHOT jéggel azt, hogy kikísérünk a saját kocsidhoz;
– a limeos ANGEL SHOT pedig, hogy értesítjük a rendőrséget.

Diszkréciót biztosítunk, biztonságos kezekben vagy.”

Természetesen a legjobb megoldás az lenne, ha egy egységes jelszórendszert hoznának létre, mely a világ összes szórakozóhelyén működik. Így a zaklatott nőknek nem kellene attól félniük, hogy az alkalmazottak nem értik őket.

Świńca Magdy

Azt hozzá kell tenni, hogy még egy ilyen trükk sem képes 100%-ban leküzdeni a nemi erőszak problémáját. Az egyik legmegdöbbentőbb a 18 éves Świńca Magdy esete volt, aki a Sulików-i Fenevad áldozatául esett.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek