2022. szeptember 29. csütörtök

Íme az emberiség valódi meghatározása – Igaz történet egy 78 és egy 7 éves fiú kapcsolatáról

- Advertisement -

Tartja a mondás, hogy a kor, a nem, a rassz egyáltalán nem számít, csak az a szeretet és empátia, amit mi emberek egymás iránt érzünk. Pontosan ez a szeretet az, ami képes hegyeket mozgatni, s ami elég erős ahhoz, hogy mindennel felvegye a harcot. Történetünk egy nagyon furcsa ám annál kedvesebb kapcsolatról szól, mely egy 78 éves hölgy és egy 7 éves fiú között alakult ki.

Tény, hogy az eset még 2018-ban történt, ám olyannyira szép és megható, hogy fontosnak tartjuk újra és újra feleleveníteni. Darrien Middleton a fent említett 78 éves hölgy unokája osztotta meg ezt saját közösségi oldalán.

Wilma Bray (de Darrien csak nanának hívja) már több, mint 38 esztendeje lakott ugyanazon a helyen, ugyanabban a házban és soha semmi pénzért nem hagyta volna el. Imádott ott élni, s még akkor is ott akart maradni, mikor az orvosok gyógyíthatatlan rákbetegséget diagnosztizáltak nála.

- -

Darrien hiába kérte, kérlelte nagymamájának, hogy költözzön hozzá, hogy tudjon róla gondoskodni a 78 éves nagyi hajthatatlan volt. Azzal indokolta döntését, hogy minden emléke ahhoz a házhoz és ahhoz a környékhez köti. Tudta, hogy szomszédjai és a környéken élők mind segíteni fognak neki, ha bármire szüksége lenne.

Mivel Darrien ápolónőként dolgozott és emellett nappali tagozatos hallgató is volt, nem maradt sok ideje arra, hogy meglátogassa nagymamáját. Bánatára sokkal kevesebb ideje volt rá, mint amennyit szeretett volna. Ennek ellenére tudta, hogy Nanája semmiben sem szenved hiányt mert a szomszédok gondoskodnak róla. Segítői között volt a 7 éves Caleb is, aki rengetegszer átjárt hozzá.

Wilma Calebet már kétéves kora óta ismeri, ugyanis jóban van a nagymamájával. Már akkor nagyon megszerette, de kapcsolatuk még tovább mélyült, mikor Caleb végleg odaköltözött a nagymamához. Nana folyamatosan Calebről beszélt az unokájának, aki nem értette, hogy miért jár át hozzá folyamatosan Caleb.

Az első adandó alkalommal mikor sikerült vele beszélnie megkérdezte tőle, hogy: “Miért jössz mindig ide? Miért beszél nagymama mindig rólad?” A gyermek illedelmesen válaszolt: „Először is, ő etet engem, másodszor biztos akarok lenni abban, hogy felébred minden szundikálásából.”

“Nem találtam a szavakat. Csodálatos gyermek tele őszinteséggel és kedvességgel. A legtöbb korabeli gyermek rohangál és játszik az udvaron, nem pedig 78 éves nagymamákat látogat.”

Caleb naponta 5-ször látogatta meg Wilmat, hogy megbizonyosodjon róla semmiben sem szenved hiányt.

“Ez a gyermek szeretetre született. Imád táncolni és iskolába járni, valamint addig nevet, míg el nem kezdenek folyni a könnyei. Ez a gyerek megérdemli azt a szeretetet, amit ő ad másoknak. Kiemelkedik a normától, és annyi örömet hoz mindenkinek, hogy nehéz betelni vele. Nagyon hálás vagyok neki a nagymamám felé mutatott szeretetéért. Biztos vagyok benne, hogy ez segített neki a legnehezebb napokon. Sosem fogja megtudni, mennyire értékelem őt. Remélem, egy napon rájön, hogy milyen hatást gyakorolt ​​az életére és az enyémre is ” – mondta Darrien.

A fénykép, melyen Nana és Caleb együtt ültek a verandán, elterjedt az egész interneten, s azonnal a barátság szimbólumává vált. – fejezte be bejegyzését Darrien.

Sajnos Wilma azóta elhunyt, de utolsó éveit szeretetben fürödve töltötte.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek