2022. november 29. kedd

Íme a világ egyik legfiatalabb nagymamája – Az emberek azt hiszik, a lányai a testvérei

- Advertisement -

Már többször írtunk arról, hogy vannak olyan nagymamák a világon, akik olyan fiatalosan néznek ki még 60-70 éves korukban is, hogy a legtöbb 40+-os is csak irigykedik. Ilyen például Yasmina Rossi, Maye Musk (Elon Musk édesanyja) vagy Christie Brinkley. A mai posztunkban viszont egy nagyon vagány nagyit fogunk bemutatni.

Yasmina Rossi

Casey Maree Seckold egy mindössze 35 éves nagymama, aki az ausztráliai Sydneyben lakik. Legfiatalabb lánya, Nakita még csak 18 éves. Casey, véleménye szerint azért jó fiatal nagymamának lenni, mert így lépést tud tartani a fiatalabbakkal.

“Nagyon jó, hogy van egy csomó energiám a gyerekeimhez és az unokámhoz. Fantasztikus érzés mikor tini korba lépnek, így én is simán felelevenítem a sajátomat.” – mondta Cassey.

- -

Nakita mellett van még egy lánya, Annalise, aki pedig 19 éves. Mikor együtt sétálnak az utcán vagy bemennek egy üzletbe, akkor sokszor azt hiszik, hogy Nakita a testvére nem pedig a lánya. Ezt a helyzetet pedig nagyon élvezik.

Sorrendben: Cassey, Annaliese, Nakita

Casey 16 évvel megelőzte azt az átlag életkort, amikor egy nő nagymamává válik. Az Egyesült Királyságban az Országos Statisztikai Hivatal adatai szerint az emberek átlagosan 63 éves korukban válnak nagyszülőkké.

“Én is fiatalon lettem édesanya. 16 éves voltam, mikor az első gyerekemet, Annalieset szültem. Én az apjukkal együtt neveltem őket, de Nakitanak bizonyos a dolgokat egyedül kell megcsinálnia, mert a gyerek apja elhagyta őket. Ez nehéz.” – nyilatkozta Cassey.

Cassey elárulta, hogy a családjukban mindenki elég fiatalon lett anya. Édesanyja, Cathy Spence 21 évesen lett az. Most pedig 57 éves. Mivel még teljesen ép egészségnek és fizikumnak örvend ezért nagyon szeret dédunkájával, Ashtonnal lenni.

Annak ellenére, hogy az ő életében nem volt nagymama figura, mégis igazi példakép és nagyi saját unokája szemében. Cassey apai nagyanyja csecsemő korában, anyai nagyanyja pedig akkor hunyt el mikor 5 éves volt. Lánya sem érzi úgy, hogy rossz nagymama lenne.

“Az a jó, hogy tudom milyen fiatal anyának lenni, így hasznos tanácsokat tudok adni az egyedülálló lányomnak.”

Többször előfordult, hogy a lányai barátai hozzá fordultak tanácsért, mert fiatal volt, és korban is közelebb álltak egymáshoz mint saját szüleikhez. Egyetlen hátránya, hogy így testvéri kötelék alakul ki, és a szülői tekintély szinte a béka feneke alatt van.

Az sem volt könnyű számára, hogy fiatalon több felelőssége volt, mint a legtöbb korabelinek. Nem tehetett mindig azt, amit akart és ez nehéz volt. Ennek ellenére Cassey nem változtatna meg semmit, ha visszamehetne az időben.

“Úgy érzem a család az első, ők a legfontosabbak a világon és az, hogy elegendő időt tölthessek velük. A világjárvány idején ez pedig hatványozottan igaz.”

Ashton egy igazán fantasztikus gyerek, és Nakita is azt érzi, hogy nem is lehetne jobb nagymamája mint Cassey.

“Szerencsés vagyok, hogy van egy édesanyám, aki hasonlókat élt át, mint most én!” – mondta Nakita.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek