2022. november 29. kedd

Íme 9 ruhadarab, ami már egyáltalán nem divatos

- Advertisement -

A jelenlegi és a következő szezon trendjeit a vezető divattervezők és a nagy divatházak határozzák meg. Ők befolyásolják mi lesz népszerű, és meghatározzák a tendenciák vektorát. A divatbemutatók 6 hónappal a szezon előtt veszik kezdetüket, és ha figyeled a divatipar nagy szereplőinek, például a Celine, a Prada, a Louis Vuitton és a Balenciaga kollekcióit, akkor biztosra veheted, hogy olyan ruhákat fogsz venni, amik 100%-ban divatosak. Fontos emlékezni arra is, hogy a modern divat nincs kőbe vésve, így szinte bármit viselhetsz, amit akarsz. Ahelyett, hogy ragaszkodsz a csúcskategóriához, megpróbálhatod megtalálni a saját stílusodat.

Mostani posztunkban megvizsgáltuk a 2020-as tavaszi-nyári kollekciókat a neves tervezők gyűjteményeiből. Összeszedtük azokat is melyek maradnak divatosak a 2019-es kollekciókból.

1, Hajcsatok

- -

2018-ban Simone Rocha divattervező volt az, aki bevezette a gyöngyös, fényes és többszínű hajcsatok trendjét. Először csak divatbemutatókon láthattuk őket, de később már az utai viselethez is azt tették fel a nők. 2019 őszére azonban ez a tendencia egyre elavultabbá vált, és 2020-ban már szó szerint anti-trendként tartják számon. Sokkal jobb, ha hajad fejkendővel vagy szalaggal díszíted.

2, Biciklis nadrágok

A kifutópályán jól néznek ki azok a dolgok, amik nem mindig illeszkednek a való életbe, erre tökéletes példa a biciklis nadrág. Cseréld le ezeket a rövidnadrágokat, valami trendibbre, mondjuk például farmerből készítettre.

3, Hálóból készült szatyrok

A hálóból készült zsákok csak egy kis ideig voltak trendik. Ha nem vettél akkor, mikor fénykorukat élték, akkor jobb, ha nem is gondolkozol ilyenben.

Viszont azok a nagyon apró méretű táskák, amiket Simon Porte Jacquemus divattervező tett népszerűvé és a 2017-es kollekcióban mutatta be, még mindig csúcson vannak. A darab bekerült a divatházak 2020-as tavaszi-nyári kollekciójának gyűjteményébe, olyanokéba, mint például a Borbonese, a Marco de Vincenzo és a Chloé.

4, Övtáskák

Egy másik tendencia a 90-es évekből (csakúgy, mint a hálóból készült szatyor és hajtűk). Ezek a táskák már 2019 nyarán kezdték elveszíteni népszerűségüket, ám az elején egy stylist azt javasolta, hogy hordják őket keresztbe (lásd középső kép). Most viszont azt mondják az embereknek, hogy próbálják ki különböző alakzatokat. Például kicsi téglalap alakút okostelefonokhoz.

5, Ugg csizmák

Sokan szeretik az Ugg csizmákat, mert kényelmesek. A teljesen lapos talp befolyásolja a láb egészségét – ezekben a cipőkben megnő a hátsó terhelés, ami negatívan érinti a lábat. Sőt egyáltalán nem is divatosak.

Sokkal jobb olyan csizmát viselni, ami elegánsabb, mint az Ugg, de kényelmes is. Az olyan divatházak, mint a Dior, a Prada, az Alexander McQueen és a Chanel, beépített néhány ilyet a kollekcióiba.

6, Csúnya cipők

A csúnya cipők a Balenciaga divatháznak köszönhetően lett olyan népszerű. Az elmúlt években az ilyen cipőket romantikus ruhákkal és öltönyökkel viselték az emberek. De a tendenciák megváltozni látszanak és most a klasszikusabb cipők visszatérnek a divatba.

Azok az emberek, akik szeretnek a divattal kísérletezni, nem kell aggódniuk, mivel a csúnya cipőket csúnya szandálok fogják helyettesíteni, aminek jó vastag talpa lesz és színes pántjai. Ez a trend 2019 nyarán vált népszerűvé és 2020-ban tovább fog növekedni.

7, Szűk farmer

Természetesen, ha van néhány kedvenc szűk farmered a szekrényben, akkor nyugodtan viselheted. De ügyelj arra, hogy kombináld őket divatosabb ruhákkal, például túlméretezett pulóverekkel vagy túlméretezett fehér férfi gombos ingekkel.

Viszont már nem érdemes újabb darabokat venni belőlük, mert jelenleg a lazább modellek a befutók.

8, Peplum ruhák és szoknyák

Igaz, hogy a peplum ruhák és szoknyák nőiesebbek, de ezek csak nemrég óta lettek ennyire népszerűek. Az, hogy Katalin hercegnő viseli ezt a darabot, az nem jelenti, hogy neked is kell. A királyi dresskód előírja az ilyen öltözetek viselését, de téged semmi sem kötelez rá.

Az egyenesebb és szabadabb ruhák most népszerűbbek. Láthatjuk őket a Rochas, a Blumarine és a Roberto Cavalli kollekciókban.

9, Szőrmegalléros vagy prémes kabátok

A galléron és a zseben található szőrmedekorációk már a múlté, sőt egyáltalán nem is divatosak. Sokkal jobb egy szőrme nélküli kabátot választani, aminek szabad sziluettjei vannak. Láthatsz néhány darabot a Max Mara, Chanel és Alexander Wang kollekciókban.

A felsoroltak közül melyiktől nem vagy hajlandó egyelőre megszabadulni?

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek