2022. november 29. kedd

Íme 11 női szokás, ami miatt beteg leszel

- Advertisement -

Gyerekkorban a szüleid nagyon sok mindenre próbáltak megtanítani, például, hogy a dohányzás és a szeszes ital fogyasztás mennyire rossz és az esküdözés nem ment fel, bizonyos dolgok alól. Persze emellett megtanították, hogy minden WC használta után, étkezés előtt és hazaérkezést követően moss kezet, mert a kezed tele lehet olyan baktériummal melyek negatívan befolyásolják a az egészséget. Viszont még így is maradtak olyan dolgok, melyekről még a szüleid sem tudtak, például, hogy nem szabad mindenféle fürdőbombát beledobni a fürdővizedbe még akkor sem, ha jól érzed benne magad, vagy, hogy a túlzott papucs használat mennyire árt a lábaknak.

Mostani posztunkban elhoztuk neked mikre érdemes odafigyelned, ha ne akarsz sűrűn beteg lenni és nem akarsz rosszul kinézni.

1, Nejlon harisnya viselés

- -

A nejlon harisnyától és a szűk farmernadrágtól gyakrabban nő be a szőr a lábakon illetve a bikinivonalon. Ez azért történik, mert eme ruhadarabok annyira leszorítják a bőrt, hogy a szőr nem tud utat törni magának, ezért befele kezd el nőni.

Ennek elkerülése érdekében a bőrt rendszeresen kell radírozni és hidratálni. Ezen kívül pamut vagy bambuszszálú harisnyát érdemesebb viselni. A benőtt szőrszálak kezelésére pedig speciális kozmetikumokra van szükség.

2, Mosogatószivacs használata

Tudósok kutatásai alapján egy piszkos mosogatószivacsban kb 50 milliárd mikroorganizmus van, melyek a bőrrel érintkezhetnek mosogatás során. A kezeddel ezután megérinted a tested és az arcod, melyeken egy idő után kiütések fognak megjelenni.

Ezt a terméket, forró vízzel, vagy alkohollal is meg lehet tisztítani, de a legjobb megoldás, ha teljesen természetes anyagból készült szivacsot használsz, mely lebomlik a természetben és hosszabb ideig tart, mint egy hagyományos szivacs.

3, Szójatermékek fogyasztása

A szójabab sok vitamint tartalmaz, melyek jótékony hatással vannak az egészségre. Egy bizonyos mennyiségben a szójakészítmények csökkentik a rák és az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát.

De ne feledd, hogy a túl sok szójafogyasztás székrekedést, puffadást, émelygést, allergiákat és a pajzsmirigy működési zavarokat okozhat. Ha túlzásba viszed a szójabevitelt várandósság alatt, akkor károsíthatod vele a gyermek fejlődését.

4, Törölköző használat hajmosás után

A törülköző hosszan tartó használata szaunahatást eredményez, melytől a fejbőr több zsírt választ ki és gyorsabban szennyeződik.

Ha száraz vagy göndör hajad van, akkor van még egy szomorú hírünk. A fürdőlepedő kiszívja az összes nedvességet a hajadból ezért még szárazabb lesz, mint volt. Mit csinálj? Használj pamut pólót, amibe belecsavarod a hajad, hidd el a fürtjeid is hálásak lesznek érte.

5, Arctörlés törülközővel

Sok szépségápolási blogger azt javasolja, hogy a frottír törülközőt cseréld le papírtörlőre, főleg akkor, ha szeretnéd, hogy az arc zuhanyzás vagy mosakodás után tiszta maradjon. Így csökken a felpuhult bőr sérülésének, ráncainak és mikrotraumák kialakulásának esélye.

6, Fürdőbomba használata

Nincs is jobb érzés, mikor egy hosszú és fárasztó nap végén végre beülsz a jó meleg fürdővízbe és egy kis fürdősóval, fürdőbombával kényezteted magad. Viszont amennyire jó érzés annyira rossz dolog is utóbbi használata, mert ezek olyan színezékeket tartalmazhatnak, melyek megzavarják az intim zóna mikroflórajának sav-bázis egyensúlyát.

A legjobb, ha nem használsz ilyen készítményeket fürdőzés során. Ha nem tudsz lemondani róla, akkor olyan készítményt válassz, mely természetes vegyületeket tartalmaznak. Amennyiben a termék címkéjén ezeket a szavakat látod: dietanol-amin, trietanol-amin, és ammónium-lauret-szulfát, akkor tedd vissza a polcra.

7, Palackozott víz ivás

Egyesek azért szeretnek palackozott vizet inni, mert azt gondolják, hogy tisztább, mint a csapvíz. A palackozott víz azonban nem rendelkezik olyan szigorú követelményekkel, mint a csapvíz. A palackozott vizek 50%-nál mindenféle tisztítási folyamat nélkül engedik bele a vizet az üvegbe, mely fogászati problémákhoz vezethet.

Sokkal jobb, ha egy vízszűrőt telepítesz a konyhádba, mely segít megszabadulni a kellemetlen utóízektől és szennyeződésektől, melyek a rossz minőségű csövek miatt jelentkezhetnek.

8, Kozmetikumok tárolása fürdőszobában

A legtöbb kozmetikai termék otthona a fürdőszoba, ami egy nagyon rossz ötlet. A páratartalom és a hőmérséklet különbségei miatt a termékek eltarthatósági ideje csökken, állandósága pedig megváltozik. Ezen felül az elektromos lámpákból származó fény átjut a műanyag csomagoláson és felforrósíthatja a termékeket.

A legjobb, ha ezeket a termékeket sötét helyen, például egy fiókban tárolod, ahol 8 és 22 ° C közötti a hőmérséklet.

9, Papucs viselés

Azért nem jó, ha sokat jársz papucsban, mert a bokák és a szalagok nem kapnak megfelelő támasztást ez pedig az inak károsodásához, fájdalmához, boka, térd és ízületi gyulladásokhoz vezethetnek. A papucstól a lábat állandó feszültség éri, ez pedig befolyásolja az ízületeket, és a testtartást.

Számos papucs készülhet műanyagból, amely biszfenol A-t tartalmaz, ez rákos daganatot okozhat. Sokkal jobb, ha egy kényelmesebb és kiválóbb minőségű cipőt részesítesz előnyben.

10, Hajfestés

Sok festék parafenilén-diamint tartalmaz, mely fekete és sötétbarna árnyalatot ad a hajnak. Ez súlyos allergiát, akár kómát is okozhat, ám a probléma nem az első festés után alakul ki. A kőszénkátrány rákot idézhet elő, az ólom pedig nem ürül ki, hanem a csontokba rakódik le.

Különös figyelmet kell fordítani a festékekre is. A gondos festékválasztás megvéd a jövőbeli egészségügyi problémáktól.

11, Hosszú körmök

A pincérek és az ápolónők nem hordhatnak hosszú műkörmöket, aminek van egy egyszerű magyarázata. Tudósok szerint a kórokozók leggyakrabban a géllakkal bevont hosszú körmök alatt halmozódnak fel. Emellett több baktérium él a hosszú műköröm köröm alatt, mint a természetes alatt.

Hasznosnak tartottad a cikket?

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek