2022. november 29. kedd

Horror! Közel 20 pácienséből csinált szörnyet a fogorvos

- Advertisement -

Legalább tizennyolc páciensről lehet tudni, akit egy brazil fogorvosnő megnyomorított. Az állítólagos doktornő a fogászati kezelés mellett, plusz pénzért plasztikai beavatkozásokat is vállalt, ám a dolgok visszájára sültek el.

A Daily Star szerint Giselle de Souza Gome olcsó és egyáltalán nem hatékony szereket injekciózott betegei arcába, a beavatkozások így sikertelenek voltak. Ám nem ez volt a legrosszabb. Több páciensénél olyan rosszul sikerült az ajakfeltöltés, hogy a “doktornő” gyakorlatilag szörnyeket hozott létre.

A páciensekből szörny lett és torz arcuk miatt többen is depresszióba estek, felmondtak a munkahelyükön vagy kirúgták őket, de ez még nem a jéghegy csúcsa. Volt olyan beteg is, akinek annyira eltorzult az arca, hogy a beavatkozás miatt a házassága is tönkrement. Az egyik áldozat elmondta, hogy a maradandó károsodás miatt még a fogmosás is rettenetes fájdalommal jár számára.

- -

“Rengeteget szenvedtem, majdnem négy hónapig voltam otthon bezárva, mert senkivel nem mertem találkozni. Féltem kilépni az utcára” – emlékezett vissza Lana Vellascos. Camilla Carvalho pedig olyan fertőzést kapott, aminek következtében orrműtétre volt szüksége, aminek során az orra egy darabját is el kellett távolítani.

A hírek szerint a fogorvosnő ugyan legális szerekkel dolgozott, ám azokat nem szabadott volna kozmetikai célokra használnia. Azt állította, hogy hialuronsavval tölti fel az ajkakat, de valójában a plexik alapanyagának számító poli(metil-metakrilát) másnéven, PMMA-t alkalmazta. A hialuronsavat gyakran használják a szépségiparban, ára pedig tizenhatezer forint körül van, az utóbbi szer azonban beszerezhető 400-1200 forintért.

Giselle de Souza Gome ügyvédje elmondta, hogy a doktornőnek volt engedélye arra, hogy kozmetikai beavatkozásokat végezzen, ám a különböző szereket, amikkel feltöltötte páciense ajkait a dél-koreai feketepiacon szerezte be. A fogorvost letartóztatták, őrizetbe vették, a rendelő átkutatásakor pedig négy millió forintnyi készpénzre, mobiltelefonokra és számlatömbökre bukkantak.

A bíróság több vádpontban is bűnösnek találhatja a kuruzsló doktornőt, áldozatai pedig hatalmas kártérítési összegre számíthatnak.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek