2022. szeptember 29. csütörtök

Háziorvosától tudta meg, hogy megkapta a koronavírus elleni oltást, pedig nem is regisztrált

- Advertisement -

A koronavírus elleni oltásra regisztrálni kell, ha valaki szeretné azt megkapni. Az oltási terv alapján pedig majd értesítenek, ha sorra kerülünk. Nos, még így is előfordulnak érdekes dolgok a vakcina beadása körül. Legutóbb egy olyan férfi kapta meg a koronavírus elleni vakcina első dózisát, aki nem is regisztrált.

A pécsi férfit háziorvosa értesítette arról, hogy január végén hivatalosan megkapta első oltását, ráadásul a magyar fővárosban, Budapesten. Az oltás beadásának ténye több sebből is vérzik, ugyanis Peták Péter nemcsak, hogy nem jelentkezett oltásra, hanem még Budapesten sem járt a kérdéses időpontban.

A férfi háziorvosa az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe feltöltött adatok alapján közölte Péterrel, hogy 2021. január 31-én, a budapesti Semmelweis Egyetem Korányi Sándor utcai klinikáján beoltották őt a Pfizer vakcinájával. Az oltás második adagját pedig február 21-én kell megkapnia.

- -

A fenti furcsaságokon kívül van még némi tévedés. A férfi neve, születési adatai és TAJ-száma pontos, ám az orvosi dokumentumokon Péter nőként szerepel, valamint azt is feltüntették, hogy a szociális ellátásban dolgozik, ezért kapta meg a vakcinát. Nos, teljesen nyilvánvaló, hogy Péter nem nő, ahogy az is, hogy egyáltalán nem ilyen területen dolgozik.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy valamilyen hiba történt-e vagy csalásról van szó. Eddig sem az operatív törzs, sem pedig a Semmelweis Egyetem nem reagált a történtekre.

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek