2022. szeptember 29. csütörtök

Hatalmas tűz tombolt a világ legnagyobb vakcinagyárában – Öten meghaltak

- Advertisement -

Óriási lángok csaptak fel a világ legnagyobb vakcinagyárában az indiai Serum Intézetben. Az épületben az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem oltóanyagából folyik a gyártás. A világ legnagyobb koronavírus-gyára az indiai Pune nyugati városrészében található.

A helyi hírügynökségek arról számoltak be, hogy a gyár bővítés alatt álló szárnya gyulladt ki, így a vakcinákat nem érinti a tűz. A társaság azonban eddig nem erősítette meg ezt az információt.

A Serum Intézet Indiának és az alacsony vagy közepes jövedelmű országoknak gyártja a koronavírus elleni oltóanyagot, de már folynak az előkészületek annak érdekében, hogy az amerikai Novavax Inc. vállalat által kifejlesztett vakcina előállításának is nekiláthassanak.

- -

A punei tűzoltóság öt rohamkocsival kezdte meg az oltást, ekkor még áldozatokról nem lehetett tudni. Azóta viszont kiderült, hogy öten biztosan életüket vesztették a tűzben.

A tüzet sokára sikerült eloltani, a cég vezetője és a város polgármestere megerősítette, hogy öt ember halt meg a lángok között, de arról nem számoltak be, hogy az áldozatok tűzoltók vagy dolgozók.

A tűzesetről videofelvétel is készült:

Legfrissebb hírek

Kapcsolódó hírek